13.11.2021

Ani napotřetí to proti Táboru nevyšlo. Rozhodl závěr zápasu

Vít Trubička


Tahle prohra hodně mrzí. Branický tým dlouho lídru tabulky zatápěl, dokonce sahal po vedení zásluhou Lukáše Tondra a jeho trestnému nájezdu. V samém závěru ale Jihočeši strhnuli vedení na svou stranu, jež si následně i pojistili. Tím si domů z Braníku odvážejí všechny tři body.


15. kolo, 13.11.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

1:4

(1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Bříška - 16. Endál (Hasman, Pařízek), 52. Hasman (Hajič, Kříž), 55. Endál (Matušík, Šulek), 58. Hasman (Kříž). Rozhodčí: Kosnar - Charvát, Sýkora. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Janda – Bříška (C), Janča, Havrda, Mucha, Tondr, Petrov, Hrubý, Zídek, Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka.

HC Tábor: Kolář – Havelka, Hajič, Černý (A), Radoš, Kříž, Hubata, Pařízek – Hasman, Matušík, Prášek, Dančišin, Šulek, Zayml, Endál, Seidl (A), Škoda (C), Chocholoušek.

Komentář k utkání

Do samotného utkání vstoupila o něco lépe domácí Kobra. Ta sice v úvodních příležitostech nenašla volnou skulinu v brance Kristiána Koláře, což se ovšem změnilo ve čtvrté minutě. Kamilu Bříškovi se totiž povedlo zastavit soupeřovu rozehrávku a následně poslal kotouč za ležícího gólmana Tábora. Tím poslal Branické do vedení.

I další průběh zápasu byl celkem aktivní, šance se přerývaly od jedné branky k druhé a žádný z gólmanů neměl klid. Velkou šanci měl Tábor ve dvanácté minutě, kdy už to vypadalo, že je kotouč za brankovou čarou, nicméně Sochůrkovi se ho povedlo ještě z ní vyrazit. To se změnilo o necelé čtyři minuty později.

V čase 15:32 využil Lukáš Endál své dlouholeté střelecké zkušenosti a našel doslova milimetrovou skulinu v brance domácího týmu. Tím dokázal vyrovnat a oba týmy vstupovaly do druhé části utkání za vyrovnaného stavu.

Úvod druhé třetiny vyšel lépe Táboru, který se hned zkraje usídlil před Lukášem Sochůrkem. Největší šanci měl Ondřej Šulek, jenž stál zcela osamocený před brankou domácích. K jeho smůle ale zakončil těsně vedle. Jihočechy nerozhodilo ani oslabení, v němž měl také více práce domácí gólman.

Až postupem času se k výraznějším pokusům proti Kolářovi odhodlali Lukáš Tondr a Kamil Bříška. V závěru se ale opět dostal na koně Tábor, jemuž k tomu pomohla i úvodní přesilovka. Jihočeši měli možnost skórovat v chaosu před domácí svatyní po vyhození kotouče Lukášem Sochůrkem. Ten měl posléze dost co dělat, nicméně puk uhájil.

Zbytek třetiny se dohrál víceméně v poklidném tempu. Gól tím pádem žádný k vidění nebyl a i do závěrečná perioda byla zahájena za vyrovnaného stavu 1:1.

Na startu poslední fáze utkání se oba celky dlouho hledaly. Hra se přenášela od jedné branky k druhé a k vážnější akci nedocházelo. Klíčový zlom ale přišel v čase 50:34. Po faulu táborského Havelky se ujal Lukáš Tondr trestného střílení, leč na Koláře nevyzrál.

Tento moment nabudil Jihočechy k vyšší aktivitě. Už o 31 vteřin později strhl vedení na stranu Tábora Josef Hasman. Kobra se sice snažila o vyrovnání, nicméně tato vzala za své, když šla do oslabení po hře v šesti. Tuhle přesilovku celkem rychle dokázal využít Lukáš Endál.

Branický tým poté vsadil vše na jedinou kartu. Pro podporu tlaku na táborskou branku dokonce skoro 3,5 minuty před koncem trenéři odvolali na střídačku Lukáše Sochůrka. Kristián Kolář ale řadu šancí domácího týmu podržel, naopak na opačné straně stvrdil vedení trefou do prázdné branky Josef Hasman. Kobře to tak ani napotřetí proti Táboru nevyšlo a tři body putují do Jižních Čech.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Pro nás to byl zápas kalibru play-off. Předpokládám, že se do té čtyřky dostaneme, takže na soupeře jako Tábor se musíme připravit, protože v play-off to bude vypadat velmi podobně. Bude to tahanice o jeden gól, ve které rozhodne, kdo bude trpělivější a kdo udělá více faulů. Trestné střílení jsme neproměnili, to se stane, nicméně Kamil (Bříška, pozn. red.) pak byl zbytečně vyloučení a oni zase gól dali. To je ponaučení pro hráče."

Arpád Györi (HC Tábor): "Celý zápas jsme byli aktivnější, ale nedávali jsme góly. Soupeř měl samozřejmě taky šance, ale myslím, že mohlo být rozhodnuto dříve. Celé mužstvo se prezentovalo trpělivou hrou, díky které jsme nakonec ty branky dali a vyhráli."



partneři klubu