16.11.2021

Pražané vyrážejí za předposledními Řisuty, uvidíme třetí demolici?

Marek Baloun

Řisuty jsou tým, proti kterému se Kobře daří. V obou doposud odehraných zápasech byla na straně branických k vidění obrovská gólová nadílka a vzájemné skóre je aktuálně 15:5. Proti silným soupeřům ale Pražané dělají chyby a trápí je koncovka. Středeční utkání je ve Slaném naplánované na 19. hodinu.

Řisuty byly od začátku sezóny otloukánkem skupiny, kde si zbylé týmy zapisovaly povinná vítězství, většinou ještě debakly. Po krizi v Písku už ale přeskočili buldoci i právě Krále a jsou s dvanácti body předposlední. To potvrdili i v předposledním kole, když písecké hokejisty porazili na domácí půdě těsně 5:4. Před tím, ale i potom, ovšem opět prohráli. Cheb jim ve 13. kole nadělil debakl 3:8, v posledním zápase pak trochu překvapivě došli Středočeši v Havlíčkovo Brodu až do samostatných nájezdů a až tam prohráli 5:4. Proti Kobře ale prohráli v obou dosavadních střetnutích. Hned ve druhém kole Pražané vyhráli doma 7:2, v odvetě ve Slaném pak jediný rozdíl na skóre byl jeden gól navíc na obou stranách.

To Pražané dlouho udržovali kontakt s prvním Táborem, v posledních zápasech se jim ale příliš nedařilo a trápila je produktivita a hlavně nedisciplinovanost. Jsou tak s 26 body třetí za Jihočechy a Příbramí. S tou ostatně měla velmi vyhrocené první domácí utkání po čtyřkolovém venkovním tripu. To prohrála 4:6 a od té doby prohrála ještě i s Klatovy 2:4 a v sobotním utkání před pauzou i 1:4 s Táborem. Uspěla pouze na ledě Havlíčkova Brodu, odkud si odvezla výhru 6:3.



související články


partneři klubu