10.12.2021

Znovu za lídrem tabulky. Bude Kobra napočtvrté úspěšná?

Vít Trubička

Na Branické čeká další velmi těžké utkání. Soupeřem jim bude jihočeský Tábor, na něhož ještě v letošní sezóně nenašli ani v jednom ze třech pokusů recept. Ostatně právě tým z města husitů drží sedmibodový náskok na prvním místě nad druhou Kobrou.

Braničtí do tohoto zápasu budou vstupovat s velkým sebevědomím. Svědčí o tom situace, že od posledního klání s Táborem neztratili jediný bod a upevnili si tak svou pozici na druhé příčce. Byť tedy se na ně s tříbodovým odstupem zespodu tlačí Příbram.

Na své cestě mezi zápasy s Táborem se Kobra představila třikrát doma a třikrát venku. Na kluzištích soupeřů zvládla vyzrát na Řisuty, Příbram i Klatovy, zatímco na svém ledě našla recept na Písek, Cheb a Havlíčkův Brod.

Ve vzájemných soubojích se ale vždy radoval jihočeský tým. Ten zvítězil už na samý úvod této sezóny, kdy si z Prahy odvezl vítězství 5:1. Drobnou naději měla Kobra ve venkovní odvetě, kdy vybojovala doposud jediný bod z těchto střetů, a to když podlehla Táboru 5:6 v samostatných nájezdech. Na ledě Branických už ale opět dominovali kohouti, kteří brali výhru 4:1.

Během svých šesti zápasů od střetu s Kobrou si ani Tábor nevedl nijak špatně. Kromě posledního utkání proti Klatovům bral také všude tříbodový zisk. Nejprve těsně vyzrál na Havlíčkův Brod a Cheb, načež si připsal vyšší výhry proti Příbrami, Řisutům a Písku. Jen na Klatovy nestačil a podlehl jim 4:6.

Na špici táborské ofenzivy je dvojice Jakub Matušík a Lukáš Endál. První má na kontě dvanáct gólů a 25 asistencí, druhý pak devatenáct tref a patnáct přihrávek. Ani jeden z nich ale nemá na nejproduktivnějšího hráče branického celku, kterým je zcela nepřekvapivě Kamil Bříška. Jeho střelecká listina se skládá z 23 gólů a 26 asistencí.

Udrží se Kobra na vítězné vlně a tedy si poprvé v letošní sezóně s Táborem poradí? Jistě by to byla enormně cenná výhra vzhledem k situaci v tabulce. Braničtí by si tím ještě více pojistili pozici na druhém místě, k čemuž by se přiblížili k příčce první. Zápas začíná v 18 hodin, připraven bude textový přenos na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu