06.10.2017

Sérii proher se Kobra pokusí utnout proti Děčínu

Adam Zrcek

P R A H A - V prvním domácím říjnovém utkání přivítá Kobra Praha tým HC Děčín. Ten je momentálně lídrem západní tabulky druhé ligy se šesti výhrami a jednou porážkou z minulého kola proti Jablonci. Domácí budou bojovat o přerušení nešťastné řady proher.

Hráči Děčína zatím zažívají výborný vstup do sezóny. Během sedmi odehraných duelů nastříleli svým soupeřům 38 gólů, což je nejvíce ze všech týmu 2. ligy – západ. Jejich obrana naopak dovolila gólů 16 a je tak druhou nejlepší. Naposledy sice prohráli doma s Jabloncem 4:3, ale v předchozích zápasech vyhráli ve Slaném vysoko 4:7 a doma porazili Letňany 5:1.

Z posledních vzájemných duelů vychází statistiky jasně ve prospěch Kobry. Naposledy s Děčínem prohrála ve 4. zápase čtvrtfinále play-off sezóny 2014/2015 na nájezdy a od té doby svého soupeře poráží. Poslední vzájemný zápas sehráli 25. ledna, kdy Kobra vyhrála 7:0.

Koho sledovat?

Hned dva Děčínští útočníci vévodí kanadskému bodování. Na prvním místě je Daniel Volráb (5+9) a za ním je na druhém místě Jaroslav Hašek (8+5), který zaznamenal v minulém zápase hned dva góly a dostal se tak na čelo tabulky střelců.

V bodování hráčů Kobry je na první příčce Dominik Novák se šesti body za dva góly a čtyři asistence. V pražském celku se také poprvé na domácím ledě představí posila David Skočovský, který v loňské sezóně oblékal dres Ústí nad Labem a Vrchlabí.

Poslední vzájemný zápas - 25. Ledna

HC Kobra Praha vs. HC Děčín 7:0 (4:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Jedlička), 12. Hlinka (Vlach, Matějček), 18. Matějek (Verbík J., Kučera), 19. Jedlička (Jakeš), 29. Hlinka, 37. Antončík (Šteiner, Jedlička), 40. Jedlička (Bílek D.)

Poslední zápasy obou soupeřů

HC BAK Trutnov vs. HC Kobra Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Janoušek (Ukhin, Zahradník), 26. T.Půlpán (Fedulov, Chytráček), 49. Martinec (Kolář, A.Půlpán), 60. A.Půlpán (Vácha) – 16. Vacek (Čurda, Antončík), 23. Hlinka (Skočovský)

Sestava Kobry Praha: Bílek (Mouček) – Semrád, Skočovský, Vokurka, Steiner, J. Verbík, R. Verbík, Antončík, Jedlička, Čurda, Novák, Slanina, Kellner, Matějček, Hlinka, Tůma, Jindra

HC Děčín vs. HC Vlci Jablone nad Nisou (0:1, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Kaltenböck (Oliverius), 28. Hašek (Kaltenböck, Volráb), 32. Hašek – 2. Víšek (Pavlů), 22. Havlas (TS), 38. Havlas (Pavlů), 51. Tondr (Bříška, Homolka)

Sestava Děčína: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Zdvořáček, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Loukota, Michajličenko – Hašek (A), Volráb, Baránek – Navarra, Oliverius (C), Sladkovský – Vacek, Faigl, Chmelař – Chovanec, Kopta, Amirov

související články


partneři klubu