14.12.2021

Kobru čekají Řisuty! Bude to jasné vítězství, nebo drama jako posledně?

Marek Baloun

Už po šesti kolech se braničtí opět potkají s řisutskými buldoky. Ti jsou v tabulce stále poslední, od Písku je ale dělí pouhý jeden bod a proto by výhru velmi ocenili. Poslední vzájemné utkání bylo pěkné drama a Kobra ho musela zachraňovat v posledních deseti minutách. V pořadí čtvrté setkání je naplánováno na středeční 18. hodinu.

Řisuty v posledním utkání zažily hodně tvrdý debakl. Na jejich domácí půdu přijel Havlíčkův Brod a po šedesáti minutách svítilo na skóre hrůzných 0:8. Bruslaři rozdělili demolici mezi šest mužů, pouze Voříšek s Dudychou se trefili dvakrát. Naopak první nulu v sezoně zaznamenal Martin Nedvěd, který k ní potřeboval 26 úspěšných zákroků. Po těsné výhře 5:4 nad Pískem, který buldoci v tabulce nahánějí, tak Středočeši dostali další tvrdou ránu do své morálky. Předtím totiž byli šest zápasů bez výhry a tímto debaklem tak víceméně pokračují v trendu.

To u Pražanů se také posledním kolem přerušila šestizápasová série, na rozdíl od soupeře to ale byla šňůra vítězná. To by ale tým Miloslava Šeby nesměl odcestovat do Tábora, kde domácí drželi první polovinu mače jasně otěže a nakonec slavili výhru 3:1. Kobra vstoupila do utkání s Táborem poměrně aktivně. Pomohla jim k tomu i přesilovka v samém úvodu zápasu. Gól ale z žádné ze šancí vytěžit nedokázali, proto se až v závěru třetiny ujal vedení domácí tým. A to hned dvěma trefami v 17. a 18. minutě, které byly klíčové pro další pokračování zápasu. Tím jediným střelcem Kobry byl útočník první formace Tomáš Šťastný, který si tak připsal 31. bod v sezoně. Po třetí trefě Kohoutů v minutě 28. se čekalo na gól ještě dalších 17 minut, až tehdy se mohl pražský sniper zapsat do kolonky střelců.

související články


partneři klubu