17.12.2021

Braničtí v sobotu míří do Písku, odvezou si od Otavy znovu tři body?

Vojtěch Martinek

Středeční domácí utkání s Řisuty se svěřencům Miloslava Šeby nepovedlo, po těsné porážce 3:4 po prodloužení je ovšem nyní čeká další výzva. Už v sobotu večer odcestují na led posledního Písku, proti kterému v aktuální sezóně zatím ještě neprohráli. Podaří se jim uspět i ve čtvrtém vzájemném zápase a odvezou si do Prahy všechny body? Úvodní buly bude u Otavy vhozeno v 17:00.

Pojďme si nejprve zrekapitulovat poslední kolo z pohledu Pražanů, kteří v Braníku hostili nepříjemné buldoky z Řisut. Svěřenci Jana Boháčka v první třetině potvrdili svou nevyzpytatelnost a v jejím závěru se ujali vedení, přičemž Kobra v následujícím dějství otočila díky dvěma trefám Tomáše Šťastného. Hosté ovšem kousali dál a po druhé pauze srovnali, ale necelých osm minut před koncem pak domácím vrátil vedení Václav Zídek. Ani jeho zásah nicméně k zajištění úspěchu nevedl – protihráči znovu odpověděli a duel dotáhli do prodloužení, ve kterém jim vítězství vystřelil Janeček.

Pražané si tak ve středu na své konto připsali alespoň jeden bod, což se nedá říct o jejich sobotním soupeři. Králové pod velením nového kouče Milana Filipiho vyjeli na půdu silné Příbrami, kterou se jim nepodařilo překvapit. Před 163 diváky Baníku podlehli vysoko 1:6, přičemž pod jejich jednou branku se podepsal Vojtěch Šuhaj. Od začátku prosince dosud nevyhráli – před zápasem se Středočechy padli s Táborem, Řisuty a Chebem.

Nyní je čeká čtvrtý vzájemný zápas s Kobrou v probíhající sezóně, přičemž body ani v jednom z těch již odehraných nevybojovali. V září v Praze prohráli 3:6, divoká odveta na jihu Čech skončila výsledkem 6:10 a listopadový meeting zase 2:3. Uvidíme, kdo se bude radovat tentokrát.


související články


partneři klubu