30.12.2021

Nebláznili jsme a hráli pěkný hokej, slaví výhru Dominik Novák

Martina Nová

Na závěr roku 2021 naskočila Kobra v Braníku proti příbramskému Baníku v souboji o druhou příčku v tabulce skupiny Jih. I přes to, že hosté šli první do vedení, domácím se povedlo v průběhu druhé třetiny skóre otočit a dokráčet si pro výhru 5:2. Dvěma asistencemi k vítězství přispěl také Dominik Novák, kterému nejprve u jména svítil gól za třetí gól, nakonec byl ale přisouzen kolegovi Tondrovi.

V aktuálním ročníku měla Kobra negativní bilanci s Příbramí, která ovládla první dva zápasy sezóny shodným výsledkem 6:4. „Chtěli jsme Příbrami vrátit předešlou prohru na našem ledě a navázat na výhru u nich 3:0,“ neskrýval po zápase motivaci Novák. „Šli jsme si za výhrou, chtěli jsme zakončit rok před nimi v tabulce. Nyní se můžeme pomalu začít připravovat na play-off, do kterého bychom se měli probojovat,“ radoval se vousatý obránce z posunu v tabulce skupiny Jih.

Svěřenci Miloslava Šeby nastoupili k utkání naposledy 22. prosince, poté je čekala týdenní přestávka s vánočními svátky. Braničtí se ale drželi zkrátka a nenechali se příliš zlákat cukrovím a bramborovým salátem. „Překvapivě se mi hrálo dobře. S kluky jsme si řekli, že si musíme během tréninků pořádně máknout, abychom manko dohnali. Podařilo se nám to a vyplatilo se, byli jsme dobře připravení,“ pochvaloval si disciplinovanost týmu Dominik Novák, který mimo led pracuje jako kondiční trenér.

Úvod střetnutí nevypadal pro Pražany nejlépe, nicméně ve druhé třetině se herně zvedli a šli si za vítězstvím. „Rozhodli přesilové hry. I když jsme hráli několik oslabení v první třetině, tak jsme to ustáli,“ reagoval Novák na otázku, co jim dopomohlo k triumfu. „Vyplatilo se nám, že jsme drželi systém, zbytečně jsme nebláznili a hráli jsme pěkný hokej.“


partneři klubu