04.01.2022

Zápasy Kobry a Klatov vždy ovládli hosté. Přeruší Pražané tuto sérii?

Aleš Skok

Už 27. kolo má na programu 2. liga skupiny Jih. Kobra Praha tentokrát na domácím ledě přivítá západočeské Klatovy. A půjde o hodně těžkou zkoušku. Braničtí totiž budou bojovat o udržení druhého místa, Klatovy pak hrají o postup do play-off. Zatím čtvrtou příčku drží.

Klatovy v posledním zápase hrály na domácím ledě proti Písku. A po dvou vítězstvích nečekaně prohrály 5:7. Stále tak mají na kontě 38 bodů, což jim v současné situaci zajišťuje čtvrté místo. Mají náskok ale pouhého jednoho bodu na pátý Havlíčkův Brod. Na třetí Příbram už mají velkou ztrátu 15 bodů.

To Kobra je na tom o poznání lépe a má také skvělou formu. V posledních třech zápasech neztratila ani bod, když si dokázala poradit s Pískem na jeho ledě 7:2, poté zvítězila v Chebu 4:3 a naposledy doma udolala Příbram v poměru 5:2. Zcela zaslouženě se tak vyhřívá na druhém místě druholigové tabulky s 54 body. Na Příbram má ale náskok pouze jednoho bodu a na první Tábor jich ztrácí devět.

Když se podíváme na kanadské bodování, tak půjde především o souboj domácího Kamila Bříšky a hostujícího Petra Ereta. Prvně jmenovaný vede bodování s 57 (26+31). Klatovský Eret je na druhém místě s 47 body (20+27). Bříška je také nejlepším střelcem celé soutěže, západočeský útočník je pátý. Mezi nahrávači patří Bříškovi druhé místo, Eretovi čtvrté.

A jak to vypadá v brankovišti? Nejvíce vítězství vychytal brankář Kobry Lukáš Sochůrek, jenž se z výhry radoval už čtrnáctkrát. Klatovský Patrik Polívka jich má deset. Sochůrek má navíc třetí nejmenší průměr inkasovaných branek na zápas - 3,07. Z Klatov je na tom nejlépe právě Polívka, kterému patří osmé místo s průměrem 4,15 branky na zápas.

Zajímavostí je, že oba týmy se letos střetly už třikrát a pokaždé se radoval hostující celek. Vše odstartovala na začátku října jednoznačná výhra Kobry 9:3, o necelý měsíc později zvítězily na Braníku Klatovy 4:2 a 1. prosince opět vládli Pražané po výsledku 6:4. Tým Miloslava Šeby tak bude chtít tuto sérii přerušit a udržet se na druhém místě skupiny jih.

související články


partneři klubu