09.01.2022

Doma s lídrem. Ukořistí Kobra první vítězství proti Táboru?

Vít Trubička

Po těsné porážce v Havlíčkově Brodu čeká na Branické v rychlém sledu další utkání. Soupeřem jim tentokrát bude lídr tabulky Tábor. Proti Jihočechům nastoupila Kobra už čtyřikrát, jen jednou ale dosáhla na jediný bod, a to po prohře v samostatných nájezdech. Bude tentokrát úspěšnější?

Branický tým se stále pohybuje na pomezí mezi druhým a třetím místem, o což se dělí s Příbramí. Momentálně to je ale Kobra, která v tomto minisouboji tahá za kratší konec a ze třetího místa kouká na Baník s odstupem dvou bodů. Zároveň si ale drží celkem pohodlný náskok sedmnácti bodů na čtvrtý Havlíčkův Brod.

V šestizápasovém cyklu od posledního vzájemného klání s Táborem brala Kobra třináct bodů, a to za čtyři vítězství a jednu prohru v prodloužení proti Řisutům. Pouze v posledním klání v havlíčkobrodské Kotlině Braničtí na body nedosáhli, bruslařům totiž podlehli těsně 2:3.

Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Kobry i celé druholigové skupiny jih je kapitán Kamil Bříška. Ten má momentálně na svém kontě už 61 kanadských bodů, a to za 28 gólů a 33 gólových nahrávek. Do ligové první desítky se ještě probojoval Tomáš Šťastný díky 23 gólům a 21 asistencím.

S Táborem jako takovým ale letos nemá Kobra příliš pozitivní bilanci. Ze čtyř vzájemných soubojů vykřesala jediný bod za venkovní prohru 5:6 v prodloužení. Ve zbylých třech zápasech pak jihočeský celek dokázal udržet tříbodový zisk na své straně, a to díky vítězstvím 5:1, 4:1 a 3:1.

V současné době patří kohoutům první místo s desetibodovým náskokem na druhou Příbram. Svou suverenitu dokazuje takřka celou sezónu. Což dokládá i bilance Tábora od posledního zápasu proti Kobře. V šesti zápasech dosáhl pětkrát na všechny tři body. Pouze proti příbramskému Baníku bodovat nedokázal a soupeři podlehl 2:4.

Lídrem ofenzivy Jihočechů je Jakub Matušík s patnácti góly a 34 nahrávkami. Do ligové desítky nejproduktivnějších ale ještě patří Lukáš Endál díky 26 trefám a dvaceti přihrávkám, Josef Hasman s 21 góly i asistencemi a celou čtveřici uzavírá Ondřej Šulek s bilancí patnácti tref a 25 nahrávek.

Povede se Kobře napravit drobný nezdar z Havlíčkova Brodu a udržet doma velmi důležité tři body? Vložené pondělní klání začíná na Braníku tradičně v osmnáct hodin. Živý přenos z utkání můžete sledovat na Czechicehockey.tv, textový pak na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu