11.01.2022

V jednom kole! Kobru čeká třetí duel v šesti dnech, ve středu jede do Slaného

Vojtěch Martinek

Z bitvy do bitvy. Braničtí v posledních dnech nemají ani chvíli klidu – ve středu je čeká třetí utkání v šesti dnech a zároveň druhý ze tří duelů tohoto kalendářního týdne. Po pondělní těsné výhře nad prvním Táborem je nyní čeká cesta do nedalekého Slaného, kde vyzvou na souboj poslední Řisuty. Oplatí jim prohru s posledního vzájemného střetnutí? Úvodní buly je naplánováno na 19:00.

Zápasy proti prvnímu celku tabulky jsou vždy náročné a ten pondělní nebyl výjimkou. Kobra takřka suverénnímu Táboru celé tři třetiny odhodlaně vzdorovala a chvilku před koncem základní hrací doby se dokonce zdálo, že favorita obere o všechny body. V osmapadesáté minutě totiž špatnou rozehrávku jednoho z protihráčů v gól přetavil Daniil Petrov, a prolomil tak nerozhodný stav. Hosté ovšem ještě před sirénou odpověděli a poslali duel do prodloužení, v němž Branickým úspěch definitivně přisoudil Tomáš Šťastný. Domácí tak vyhráli 4:3 a spravili si chuť po nepovedeném sobotním utkání v Havlíčkově Brodu.

Zároveň se dotáhli na Příbram, jejich konkurenta v dlouhodobém přímém souboji o druhé místo v tabulce skupiny Jih. Oba týmy na kontě mají 59 bodů, avšak Středočeši mají jeden duel k dobru, a pokud se tak Pražané chtějí udržet v kontaktu, nemohou si dovolit zaváhat. Ve středu do bude navíc platit dvojnásob – soupeřem jim totiž budou poslední Řisuty, které už jednou v průběhu aktuálního ročníku podcenili.

Po výhrách 7:2, 8:3 a 4:2 buldoky přivítali na svém ledě 15. prosince a už od první třetiny bylo jasné, že to proti outsiderovi zřejmě nebudou mít tak jednoduché, jak by se při pohledu na tabulku mohlo zdát. Prohrávali po ní totiž 0:1 a ač se jim následně podařilo skóre otočit, tým ze Slaného se nevzdal. Bitvu dotáhl až do prodloužení, ve kterém mu výhru vystřelil Janeček. Braničtí tak zbytečně ztratili dva body, které by se jim právě nyní velmi hodily.

Uvidíme, jak se jim proti Řisutům povede tentokrát. Nejvíce si jejich obrana bude muset dát pozor na produktivního Petra Patyka, který je s 18 brankami a 14 asistencemi na kontě s přehledem nejproduktivnějším hráčem týmu. Mezi tahouny se krom něj řadí další dva Petrové – výše zmíněný Janeček (14+11) a Havlůj (6+14).

Toto křestní jméno je populární i mezi třemi tyčemi, kde na soupisce najdeme Petra Pánka. Daleko častěji ale v brankovišti buldoků vídáme mladého kladenského odchovance a kmenového hráče Rytířů Davida Stahla, který krom 20 utkání ve Slaném v aktuální sezóně stihl naskočit také do dvou duelů v nejvyšší soutěži za svůj mateřský klub.

související články


partneři klubu