28.01.2022

Na Kobru přijede čtvrtý Havlíčkův Brod

Martina Nová

Do konce základní části zbývá Kobře odehrát pouze osm utkání, a pak už je na programu vytoužené play-off. Popáté v sezóně Pražané vyzvou Havlíčkův Brod, se kterým již třikrát vyhráli, naposledy však na Vysočině padli. Duel startuje v Braníku tradičně v 18 hodin.

Havlíčkobrodským se v novém roce 2022 příliš nedaří. Problémy mají zejména v obranných řadách, neboť v posledních sedmi utkáních inkasovali 43 gólů a mají v průměru 6 branek na zápas, na druhé straně jich jen 21 vstřelili. V zádech mají třízápasovou sérii porážek, naposledy dokonce schytali debakl na domácím ledě 0:8 od Příbrami. Aktuálně obsazují čtvrtou příčku v tabulce skupiny Jih, nicméně na záda jim dýchají Klatovy, které ztrácí pouhé čtyři body a mají dva duely k dobru.

Kobra je ve výrazně lepším rozpoložení, i když vrásky jí přidělává středočeská Příbram. Té se snažila v rámci 33. kola bodově přiblížit a zabojovat o druhé postupové místo do play-off, nicméně Baník triumfoval 4:3 po nájezdech a se zápasem k dobru má čtyřbodový náskok. Naposledy se ale Branickým podařilo zlepšit si chuť v Klatovech, kde slavili vítězství 7:3, hattrickem se blýskl Václav Zídek.

V aktuální sezóně mají oba celky za sebou čtyři vzájemná klání. Na úvod října Kobra doma hostila bruslaře, které porazila suverénně 5:2. Podobně hokejisté z hlavního města ovládli i odvetu na Vysočině, konkrétně 6:3. Své domácí území navíc uhájili i podruhé, když otočili nepříznivý vývoj skóre a za tři body vyhráli 3:2. Napočtvrté však Havlíčkův Brod již mohl slavit. Rovněž i jemu se podařilo zvrátit skóre a po nepovedené první třetině dokráčeli k triumfu 3:2.


související články


partneři klubu