04.02.2022

Kobra jede na jih Čech, vyzve Tábor

Martina Nová

V rámci 36. kola zamíří v sobotu 5. února pražský celek na led silného Tábora, který vede skupinu Jih a dosud prohrál jen sedmkrát v sezóně. Jednou kohouty porazila i Kobra, povede se jí to i napodruhé? Utkání startuje v 18 hodin.

Tábor míří za vítězstvím skupiny Jih. V 35 utkáních nasbíral 85 bodů a má náskok devíti bodů na druhou Příbram. Právě Baník je posledním celkem, který kohouty porazil. Stalo se tak 19. ledna na jihočeském ledě, kde Příbramští zvítězili 2:0.

Jihočeši si následně spravili chuť proti Řisutům, které rozstříleli 9:1. Ještě potupnější výsledek obdržel Písek, kterému kohouti nasázeli 13 branek. Naposledy se Tábor představil před týdnem na svém ledě, kde vyzval Klatovy. Ty velmi odolávaly a nakonec duel skončil výhrou domácích 2:1.

Kobra v probíhající sezóně má s Táborskými nepříznivou bilanci, jelikož prohráli čtyřikrát z pěti případů. Ročník pro oba týmy odstartoval v Braníku, kde kohouti triumfovali 5:1. Následovala strhující přestřelka, ve které po nájezdech zvítězil Tábor 6:5. Druhý duel v Praze nabídl znovu jednoznačnou podívanou, Braničtí padli 1:4. Ani čtvrtý zápas Kobra nedokázala otočit ve svůj prospěch a padla 1:3.

Smůlu se povedlo prolomit až na pátý pokus. Začátkem nového roku 2022 byla k vidění opět vyrovnaná bitva, v níž sice Pražané třikrát ztratili vedení, nakonec ale dokázali duel rozhodnout trefou v prodloužení zásluhou Tomáše Šťastného a vybojovali dva body za vítězství 4:3.

související články


partneři klubu