08.02.2022

Kobru čeká poslední měření sil s Řisuty

Šimon Sýkora

Naposledy v této sezóně se potkají na ledě buldoci z Řisut s branickou Kobrou. Zatímco hosté, aktuálně krčící se na posledním místě tabulky, nemají ani teoretickou šanci na účast v play off, domácí bojují o vylepšení své pozice. Kobře se však momentálně proti tomuto soupeři příliš nedaří.

Řisuty se nachází na samém dně tabulky skupiny Jih. Hrozí jim tak aktuálně boj o záchranu ve druhé lize. Na předposlední Písek ztrácí pět bodů, mají ale jedno neodehrané utkání k dobru. Stále tak mají o co hrát, aby se dokázaly vyhnout baráži. Ta se hraje mezi posledními týmy z každé skupiny.

Buldoci odehráli od Nového roku devět utkání, z nichž tři vyhráli. Hned v prvním utkání na svém ledě přestříleli Cheb 7:6, o týden později těsně přehráli svého dalšího soupeře, Kobru, poměrem 2:1. O jediný gól byla i poslední výhra, s Pískem, tentokrát 5:4. V posledním utkání hráli Středočeši s Havlíčkovým Brodem, se kterým padli 4:7.

Také Pražané řeší své umístění v tabulce. Aktuálně jsou třetí a níže spadnout nemohou. Pokud by se jim ale podařilo předehnat druhou Příbram, která má aktuálně náskok šest bodů, získají výhodu domácího hřiště pro první kolo play off, ve kterém se s vysokou pravděpodobností utkají právě s tímto soupeřem.

Kobra od ledna odehrála utkání deset, z nich šest vyhrála a čtyři prohrála. Na svém ledě odehrála naposledy utkání s Havlíčkovým Brodem, který přehrála vysoko 8:3. V posledním utkání ale na ledě Tábora padla rozdílem 2:7. Ze zbývajících šesti utkání se pokusí Kobra vytěžit co nejvíce, aby měla šanci přeskočit v tabulce Příbram, jak už bylo řečeno, a začínat na svém ledě v play off.

Týmy Kobry a Řisut se potkaly letos již pětkrát. První tři utkání vyhrál pražský celek, a to výsledky 7:2, 8:3 a 4:2. Pak se ale začalo dařit více buldokům. V půlce prosince nejprve vyhráli v Braníku 4:3 v prodloužení, v posledním měření sil na svém ledě ve Slaném 2:1.

Ačkoliv jsou domácí pro toto utkání jasným papírovým favoritem, není dopředu rozhodně nic jisté. Komu se podaří získat kýžené body pro lepší pozici v tabulce? Vhazování začíná tradičně v 18:00.


partneři klubu