09.02.2022

Braničtí Řisutům tentokrát drama nedovolili a berou tři body!

Vojtěch Martinek


Duely s buldoky v základní části dosud vždy slibovaly napětí a drama, ale tentokrát to bylo jinak! Kobra v posledním vzájemném střetnutí sezóny nad Řisuty uspěla hravě 5:2 a připsala si na konto cenné tři body. Dvakrát se v bitvě prosadil Tomáš Šťastný, zbývající zásahy zaznamenali Hlinka, Havrda a Petrov.


37. kolo, 09.02.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

5:2

(2:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Hlinka (Čech, Heldák), 13. Šťastný (Bříška, Tondr), 22. Havrda (Petrov, Knesl), 46. Šťastný (Duda, Bříška), 59. Petrov (Zídek) – 6. Petráš (Čermák, Sýkora), 27. Patyk (Formánek, Rendla). Rozhodčí: Jaroš – Štěpánek, Thuma. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC Kobra Praha: Ondrík – Ženíšek, Duda, Svach, Knesl, Janda – Bříška (C), Čech, Havrda, Heldák, Petrák, Zídek, Petrov, Šťastný, Tondr, Hlinka.

HC Řisuty: Pánek – Malovický, Matula (A), Řepka, Zich, Pika, J. Kučera – Okegawa, Fortelka, Rendla, Petráš, Formánek (A), M. Kučera, Patyk (C), Výrut, Sýkora, Čermák.

Komentář k utkání

Po vyrovnaných prvních momentech hry jako první udeřili hosté. Po souhře s Čermákem na konci šesté minuty otevřel skóre Zdeněk Petrák a bylo jasné, že Kobra to proti outsiderovi ze Slaného ani tentokrát nebude mít jednoduché.

Branickým se ovšem podařilo relativně rychle nejen srovnat, ale i otočit. Krátce po startu druhé poloviny úvodní části Pánka prostřelil Filip Hlinka a než se řisutský gólman stačil vzpamatovat, lovil ze své klece kotouč podruhé. Tentokrát se prosadil Tomáš Šťastný.

Úvod druhého dějství pak přinesl zásah Maxima Havrdy a s buldoky to začínalo vypadat špatně. Pár minut nato však odpověď ze svého rukávu vytáhl hostující kapitán Petr Patyk, a kontaktní trefa byla na světě. Následný průběh prostřední třetiny přinesl hned několik šancí na obou koncích hrací plochy, ani jedna z nich však dalším zásahem neskončila.

Poslední část slibovala napínavou podívanou, Pražané ale nepřipustili drama a dalšími góly si pojistili cenný tříbodový zisk. V čase 45:21 si na hattrick zadělal Tomáš Šťastný a poté, co se domácí zvládli vysvobodit z úmorného tlaku svých soků, potvrdil jejich vítězství zásahem opuštěné branky hostů Daniil Petrov.

Braničtí tak pokračují ve své stíhací jízdě za druhou Příbramí, která ve středu porazila Písek 5:2. Tento výsledek shodou okolností hrál do karet i Řisutům, jenž s Krály vede na dálku souboj o předposlední příčku v tabulce.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "V utkáních proti Řisutům se nám moc nedaří, protože potřebují každý bod a hrají urputný hokej. V některých fázích zápasu pak narážíme na to, že nám tam něco spadne a jsou z toho zbytečné nervy. Tentokrát ale, vyjma druhé třetiny, jsme hru kontrolovali a zaslouženě jsme zvítězili."

Jan Boháček (HC Řisuty): "Byl to vyrovnaný zápas, hrálo se nahoru a dolů. Kobra má už jisté play-off, takže měla na hokejkách větší klid a víc se tím hokejem bavila. My jsme se do šancí dostávali, ale trápila nás koncovka. Pěkný hokej, ale prohráli jsme a jedeme dál."



partneři klubu