10.02.2022

Znovu na jih, Kobra změří síly s předposledním Pískem

Adam Pavlíček

I další venkovní utkání zavede pražskou Kobru na jih Čech. Tentokrát se utká s Pískem, proti kterému bude chtít naplnit roli favorita a připsat cenné tři body do tabulky a ještě se tak pokusit dokončit stíhací jízdu na druhou Příbram. Na tu momentálně svěřenci trenéra Šeby ztrácejí šest bodů.

Pražané půjdou do utkání povzbuzení středeční výhrou. Přesto, že jim v předchozích utkáních s Rišuty příliš nedařilo, ve středu zmobilizovali síly a zapsali po výsledku 5:2 tři body. V tabulce se tak nacházejí stále na třetí příčce, přičemž už nyní je zcela jasné, že je z ní v základní části nikdo nesundá. Čtvrtý Havlíčkův Brod trpí propastnou ztrátou šestadvaceti bodů.

Braničtí tak směřují pozornost spíše na horní patro tabulky. Jemu dlouhodobě vládne Tábor, druhá je pak Příbram s šestibodovým náskokem na Kobru. V posledních zápasech této části sezony to navíc nemusí být souboj pouze na dálku, ale Braničtí ještě naposledy v důležitém duelu právě příbramského soka vyzvou.

Písečtí, jak už tomu postavení v tabulce napovídá, neprožívají příliš dobrou sezonu. A momentálně nedisponují ani dobrou formou. Z posledních duelů vyšli téměr bodově naprázdno, Králům se na domácím ledě podařilo porazit alespoň Cheb po výsledku 6:1. Písek nicméně zcela určitě má šanci dotáhnout předposlední Rišuty, spíše už jen teoreticky může pomýšlet také na bodové dotáhnutí šesté příčky.

V letošní sezoně se Kobra a Písek utkali již pětkrát, z toho pokaždé vyšli hokejisté z Braníku vítězně. Šlo většinou o jednoznačné duely ve prospěch Pražanů, nicméně i Králové dokázali svého soka jednou pořádně potrápit. V listopadu přijeli do hlavního města a zde také dlouho vedli. Až ve třetí třetině o náskok přišli a nakonec o jedinou branku po solidním výkonu padli.

Nejproduktivnějším hráčem jihočeského týmu je Jan Sýbek s 49 body (16+33). Za ním je pak Jakub Čížek s 39 body (26+13), který je zároveň nejlepším střelcem Králů. Z obránců se pak bodově daří Danielu Dudáčkovi a Stanislavu Doskovi. Oba mají shodných 18 bodů.

Vzájemné duely z této sezony:

3. kolo, Kobra Praha - Písek 6:3

10. kolo, Písek - Kobra Praha 6:10

17. kolo, Kobra Praha - Písek 3:2

24. kolo, Písek - Kobra Praha 2:7

31. kolo, Kobra Praha - Písek 6:4

související články


partneři klubu