15.02.2022

Kobru čeká předposlední venkovní zápas. Zamíří do Chebu

Aleš Skok

Už pouze čtyři zápasy zbývají do konce základní části 2. ligy skupiny Jih. A předposlední venkovní duel odehraje Kobra na ledě Chebu. Pražané budou chtít jistě odčinit poslední porážku s Pískem. Zápas 39. kola začíná ve středu v 18 hodin.

Kobra si s předstihem zajistila postup do play-off a může tak hrát prakticky v klidu. Aktuálně je na třetím místě se ziskem 75 bodů. Teoreticky může zabojovat ještě o druhé místo, které drží Příbram. Ta má ale náskok devíti bodů. Braničtí mají třetí nejlepší útok soutěže se 169 vstřelenými góly a třetí nejlepší obranu, když inkasovali 125 branek. Také na venkovních kluzištích je Kobra třetí nejlepší.

O co se Pražané mohou opřít, to jsou přesilové hry, které mají dokonce druhé nejlepší z celé soutěže, když dokázali využít 23,7 % početních výhod. Naopak v oslabení patří k průměru ligy. Úspěšnost mají 80,49 %, což je řadí na čtvrté místo.

Cheb je aktuálně na šestém místě s 44 body. A každý z následujících zápasů je pro něj extrémně důležitý. Stále totiž bojuje o nejlepší čtyřku, kterou uzavírají Klatovy, které mají o šest bodů více než Stadion. Celek z Karlovarského kraje se ale poměrně trápí v útoku. Nastřílel pouhých 131 gólů, což je druhý nejnižší počet. Inkasoval jich 169. To znamená, že jejich obrana je třetí nejhorší.

Na domácím ledě je Stadion ale poměrně nebezpečný. Získal tam většinu svých bodů, konkrétně 30, a je tak čtvrtým nejlepším týmem na domácích kluzištích. Na stejném místě je i ve využití přesilových her. Úspěšnost činní přesně 20 %. Oslabení má Cheb dokonce lepší než Kobra, když dokázala ubránit 82,74 %. V této statistice je tak třetí nejlepší.

Co se individualit týče, Kobra bude tradičně spoléhat na Kamila Bříšku, jenž vede kanadské bodování soutěže s 77 body (34+43). Je zároveň na druhém místě mezi střelci a mezi asistenty vede. Třetí v kanadském bodování pak je Tomáš Šťastný s 63 body (32+31). Mezi střelci mu pak patří čtvrté místo. Nejproduktivnějším hráčem Chebu je Radek Prošek, kterému patří 17. pozice, když dokázal zatím posbírat 41 bodů (22+19).

V brance Kobry válí Lukáš Sochůrek, jenž má průměr 3,11 inkasované branky na zápas, což je třetí nejnižší počet. Zároveň má vychytaný nejvyšší počet výher z celé soutěže, konkrétně 19. Mezi třemi tyčemi Chebu by se měl objevit Jakub Kašpar, kterému v průměru inkasovaných branek patří šestá pozice. Inkasuje průměrně 4,08 gólu na zápas. V počtu výher je dokonce pátý, když tým dovedl k vítězství ve 13 případech.

Kobra v posledních pěti zápasech třikrát zvítězila a dvakrát prohrála. Naposledy v minulém kole na ledě Písku 3:5, předtím doma porazila Řisuty 5:2, o kolo dříve přišel debakl v Táboře 2:7, naopak ještě předtím domácí vítězství nad Havlíčkovým Brodem 8:2. Posledních pět zápasů uzavírá duel v Klatovech, kde Braničtí brali tři body za výhru 7:3.

Cheb má bilanci stejnou. V posledním kole padl v Táboře 3:7, o kolo dříve porazil doma Klatovy 2:1 po samostatných nájezdech, čemuž ale předcházela prohra v Písku 1:6. Na konci ledna ale přišlo překvapivé vítězství v Příbrami 4:3 a o kolo dříve totální domácí demolice Řisut v poměru 11:4.

Oba celky se nyní střetnou pošesté, tedy naposledy. A úspěšnější je Kobra. Nejprve vyhrála doma 5:2, následovala venkovní prohra 2:3 v prodloužení, ale poté už pouze tři úspěchy. Doma vítězství 5:3, následně venku 4:3 a v posledním měření sil v Braníku výhra 4:1.

související články


partneři klubu