28.02.2022

Play off je tady! Sérii načne Kobra v Příbrami

Adam Pavlíček

Fanoušci se dočkali, semifinálová série začne již v úterý, kdy Kobra zajíždí do Příbrami. Úvodní buly padne v 18:30. Semifinále se hraje na čtyři vítězné zápasy, je tedy pravděpodobné, že se program této série bude ještě o něco zvětšovat.

Nejdůležitější část sezony je tady. V sobotu Kobra odehrála poslední utkání základní části a v úterý ji čeká první zápas semifinále. V něm vyzve HC Baník Příbram. S tou by, alespoň dle konečného postavení v tabulce, mělo jít o velmi vyrovnanou sérii. Příbramští hokejisté skončili s 90 body na druhé příčce tabulky, ztráta na první Tábor činila 10 bodů a před Kobrou získali náskok 7 bodů. Kromě již zmíněného Tábora, který dominoval téměř všem týmovým statistikám ve skupině Jih, se dařilo také Středočechům. Ti byli druzí ve vstřelených i inkasovaných brankářch, dále si zakládají také na úspěšných oslabeních (86,50 %).

A na koho si budou muset dát svěřenci trenéra Šeby největší pozor? Největším útočným esem je v Příbrami Petr Josefus, který má na kontě 67 bodů (20+47). Skvěle ho pak doplňuje kolega z útoku Miroslav Rohlík (21+37) nebo Jan Tlačil (32+22). Z obránců pak bude třeba pohlídat nejen Robina Malého, který je po základní části nejproduktivnějším hráčem svého týmu, co se defenzivních řad týče, nastřádal 34 bodů.

V brance to pak vypadá následovně. Jasnou jedničkou je Dominik Šorf, jenž naskočil do 26 duelů a průměrně inkasoval něco málo přes tři branky na zápas. 15 duelů pak odchytal Petr Jiroušek.

Rozpis série s Příbramí

1. března 18:30, HC Baník Příbram - HC Kobra Praha

3. března 18:00, HC Kobra Praha - HC Baník Příbram

5. března 17:00, HC Baník Příbram - HC Kobra Praha

7. března, 18:00, HC Kobra Praha - HC Baník Příbram


Vzájemná utkání ze základní části

5. kolo, HC Baník Příbram - HC Kobra Praha 6:4

12. kolo, HC Kobra Praha - HC Baník Příbram 4:6

19. kolo, HC Baník Příbram - HC Kobra Praha 0:3

26. kolo, HC Kobra Praha - HC Baník Příbram 5:2

33. kolo, HC Baník Příbram - HC Kobra Praha 4:3 po sn.

40. kolo HC Kobra Praha - HC Baník Příbram 3:5


"Čekáme hodně vyrovnané zápasy, ve kterých budou rozhodovat maličkosti. Chceme se samozřejmě porvat o postup," říkal o sérii útočník hokejistů z Braníku Filip Hlinka. Kobra jde do play off z pozice třetího týmu. Právě s Příbramí se dlouho prala o druhou příčku, nakonec se musí spokojit s tou třetí. V případě, že by svěřenci trenéra Šeby skončili na druhém místě, by se potkali se stejný soupeřem, sérii by ale začínali na domácím ledě.

související články


partneři klubu