16.10.2017

Každý bod je pro mě zlatý, říká Tomáš Doležal

Barbora Wolfová

P R A H A - Syn bývalého reprezentanta Jiřího Doležala nastoupil za Kobru poprvé v zápase s Bílinou. I když to byl jeho první zápas po delší době, byl jedním z hlavních aktérů domácího celku. Ač pražští nevyhráli, Tomáš Doležal si připsal tři body za dva góly a jednu asistenci.

Jak byste zhodnotil tento zápas?
Z mého pohledu je to těžké říct. Já jsem dlouho nehrál. Toto byl pro mě první zápas od března, tudíž bylo složité, přejít z tréninků do zápasu. Je těžké něco hodnotit, protože druhou ligu jsem hrál úplně poprvé, takže tento typ zápasu neznám a nevím, jak to chodí. Proto je můj pohled na zápas asi i zkreslený.

Co byste řekl ke hře vašeho nového týmu?
Co jsem tak viděl, tak máme hodně zbytečných chyb, ať jsou to ztráty puků, nebo zbytečné nahrávky. Bylo to takové chaotické a kvůli tomu jsme dostali zbytečné góly.

Vedení se v zápase mnohokrát přelévalo ze strany na stranu, přitom jste na soupeře tlačili, co chybělo k výhře?
My jsme měli mnohem více ze hry. Soupeř využíval našich ztrát puků na modré čáře a víceméně jsme všichni útočili a zbytečně jsme propadali. Tím se Bílina dostávala do brejků, ze kterých padly tři góly. To jsou ty zbytečné chyby, které nás dnes srazily dolů, a i když jsme dali čtyři góly, tak to nestačilo. Nemůže se stávat, abychom dostali doma tolik branek.

Vy jste dva góly vstřelil a na jeden přihrál, jak takový úspěch hodnotíte v prvním zápase?
Já jsem samozřejmě rád za každý bod, protože především gól hráči zvedne sebevědomí a hraje se pak mnohem líp. Může si dovolit mnohem víc, než když je ve stresu, že nedal dlouho gól. Já jsem sem přišel s tím, že budu dělat body a abych pomohl týmu, to je to, proč jsem tady.

Pomohla tedy už asistence na první gól?
Určitě ano. Jak říkám, každý bod je pro mě zlatý v tom, že se mi hraje líp. A to i do dalších zápasů.

S kluky z lajny se znám už ze Slavie, myslím si že nám to sedlo

Jak hodnotíte sehrání vaší pětky po prvním odehraném utkání?
S Hlínou a Jedlou se známe už i ze Slávie, kde jsme něco spolu odehráli v přípravě. I když už je to docela dlouho, tak se známe. Myslím si, že nám to sedlo, některé přihrávky byly solidní a bylo několik momentů v útočném pásmu, kde to vypadalo, že si rozumíme. Chce to akorát víc střelby a z toho bude snad pramenit i víc gólů.

Jak velkou roli má to, že jste se s kluky už znal?
Těžko říct. Začali jsme spolu trénovat den před zápasem a už tam to vypadalo dobře, takže můžeme jen doufat, že to tak bude pokračovat i dál.

Jak jste prozatím na Kobře spokojený?
Líbí se mi tu. Byl jsem tu naposledy někdy v žácích a od té doby se tu toho hodně vcelku příjemně změnilo. V týmu jsou super mladí a nadějní kluci, tak uvidíme, jak to bude pokračovat dál.

Jak to s vámi vypadá do budoucna s působením na Kobře?
To ještě není jisté. Jsem tu na hostování ze Slavie.

Probíráte vaše hokejové kroky s tátou?
Bavíme se o hokeji vždycky. Řešíme spolu i například kam půjdu hrát, takže ano.


partneři klubu