08.03.2022

Juniorka zakončila sezonu na čtvrtém místě, čeká ji série play-down proti Vsetínu

Tadeáš Podolka

Svěřenci Milana Vrzala playoff v letošní sezoně Ligy juniorů nevybojovali. Naopak ještě budou muset soutěž zachraňovat, a to proti silnému týmu z Valašska. První utkání je na programu zítra 9. března od 16:15 na branickém ledě.

47 bodů ve 42 utkáních a celkové 4. místo - taková je bilance juniorského týmu Kobry Praha po základní části. Kobří mladíci naplno zvítězili jen v 11 zápasech a inkasovali 158 gólů. Poslední výhru ale zapsali nedávno, 5. března proti Ústí nad Labem 5:3. Nyní je čeká nadstavba v podobě play-down série se Vsetínem, který ve skupině Východ skončil na 5. místě. Valaši jsou navíc ve velmi dobré formě, naposledy porazili Přerov i brněnskou Techniku a budou zřejmě favority tohoto kola.

Systém play-down

  • V prvním kole hraje čtvrtý tým ze skupiny Západ s pátým týmem z Východu a čtvrtý tým z východní skupiny s pátým týmem západní skupiny v sérii na tři vítězná utkání. Poražený padá do Regionální ligy juniorů.
  • Vítězové prvního kola se spolu utkají ve druhém kole, taktéž v sérii na tři vítězná utkání. Vítěz udrží ligovou příslušnost, poražený o ni bude bojovat v baráži s vítězem Regionální ligy juniorů v sérii na dva vítězné zápasy.

Kanadské bodování juniorky Pražanů ovládl Patrik Bauer (18+22), také ale nasbíral nejvíce trestných minut, a to 133. Stal se tak 3. nejtrestanějším hráčem celé Ligy juniorů. V tabulce bodování je za Bauerem dvojice Viktor Štípek (20+17) a kapitán Dejan Ribarovski (14+23). V obraně je důležitou oporou Václav Svach, který i pravidelně nastupuje za A tým.

V individuálních statistikách u Vsetína vyčnívá Adam Bachánek, který zapsal 48 bodů za 16 branek a 32 asistencí. Tolik bodů stihl v pouhých 30 zápasech a bude hlavní hvězdou Valachů. V defenzivě pak prokazuje kvalitu Richard Liss, který je 3. nejproduktivnějším obráncem Ligy juniorů.

Tým z Moravy navíc v sezoně ukázal i nadprůměrnou disciplínu - je 2. nejméně trestaným týmem po Přerovu. Kobra se potřebuje v tomto ohledu zlepšit. V posledním utkání proti Chrudimi měli Pražané 5 vyloučení a hned 3 vyšší tresty. Adam Čečetka dostal osobní trest do konce utkání za urážení rozhodčího. Albert Bareš se zase rozhodl po skončení zápasu napadnout protihráče pěstmi. Braničtí budou muset, proti téměř nevylučovanému Vsetínu, udržet nervy na uzdě. Jen tak mají šanci se udržet v Lize juniorů i pro příští sezonu. První utkání startuje v Braníku už zítra 9. března od 16:15.

Výsledky minulého kola

HC ZUBR Přerov – HC Vsetín 3:4

HC Kobra Praha – HC Chrudim 3:4

Program série HC Kobra Praha - HC Vsetín

1. zápas: středa 9. 3. Kobra Praha – Vsetín 16:15
2. zápas: čtvrtek 10. 3. Kobra Praha – Vsetín 16:15
3. zápas: neděle 13. 3. Vsetín – Kobra Praha 12:00
Případný 4. zápas: pondělí 14. 3. Vsetín – Kobra Praha
Případný 5. zápas: středa 16. 3. HC Kobra Praha – Vsetín


partneři klubu