03.08.2022

Přípravné zápasy startují! Jako první míří do Braníku Příbram

Marek Baloun

Léto se přehouplo do druhé poloviny, nová sezóna se nezadržitelně blíží, a to znamená jen jediné – chtělo by to přípravný zápas. Kobra si svou letošní letní premiéru užije doma, a to proti tradičnímu soupeři nejen v létě, ale po celý rok v lize – Příbrami. Začátek je plánován na čtvrtečních osmnáct hodin.

Příbram se na nadcházející sezónu opravdu vyzbrojil. Do týmu trenéra Pavla Marka přišel loňský kapitán pražské Slavie Petr Kafka, z Tábora Josef Hasman, který bojoval o postup do Chance ligy, z Klatov se pak do hornického města přesunuli i Petr Eret a Jakub Procházka. Na druhé straně odešel jen Zdeněk Kutlák, který ukončil hráčskou kariéru a přijal nabídku dělat v Táboře asistenta trenéra. Lze tak očekávat, že Příbram bude ještě více nepříjemný soupeř, než tomu bylo doposud.

To Kobra bude mít letos těžkou sezónu. Kádr Miloslava Šeby totiž v létě přišel o svou přímo vražednou první útočnou formaci, kterou tvořilo trio Lukáš Tondr–Kamil Bříška–Tomáš Šťastný. První jmenovaný totiž ukončil kariéru, zatímco druholigový fantom Bříška přestoupil do Benátek. Vedení Branických na ztrátu zareagovalo angažováním Matěje Koldy a Viktora Martínka, kteří v uplynulém ročníku platili za klíčové postavy Klatov, resp. Karlovy univerzity v ULLH. Další jména jsou pak v klubu na zkoušku, nebo se o nich jedná.

Oba celky se loni potkaly jen v lize celkem jedenáctkrát. V základní části se Kobra radovala třikrát, Příbram čtyřikrát. V semifinále už to ale byla jiná písnička a přes veškerou bojovnost Pražané nakonec uhráli jen třetí z pětice zápasů a jednou padli na nájezdy. Letos se s Baníkem potkají ještě jednou příští týden a následně několikrát v sezóně.

související články


partneři klubu