15.08.2022

Viktor Martínek: Dal jsem takové ”špinavé” góly, ale mám z nich radost

Matěj Sousedík

Hráči Kobry si připsali v rámci přípravy první vítězství. Benátky přehráli poměrem 8:5. Hlavním strůjcem vítězství byl útočník Viktor Martínek, který se trefil dvakrát. Nová posila týmu v rozhovoru rozebírá, co se změnilo ve hře Kobry po první třetině, popisuje své dva góly a vyhlíží další přípravná utkání.

Viktore, jak bys zhodnotil zápas?

Zápas hodnotím určitě kladně, protože jsme konečně vyhráli. Myslím si, že jsme začali hrát od druhé třetiny, kdy jsme trochu změnili styl hry a začalo nám to tam padat. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a taky to bylo znát na výsledku.

Souhlasíš s tím, že o výsledku utkání rozhodla hlavně vaše hra ve druhé třetině?

Ve druhé a třetí třetině jsme byli úplně jiný tým a taky, jak jsem říkal, nám to tam začalo padat a soupeř na to nebyl schopen odpovědět ani hrou a ani góly, takže tam se to rozhodlo.

S Benátkami budete během přípravy hrát ještě jednou, tentokrát na jejich ledě. Budete chtít znovu uspět?

Samozřejmě každé utkání chceme vyhrát, ať už je přátelské nebo mistrovské, každopádně každá výhra nám přidává na sebevědomí a tým se postupně buduje. Každá výhra nás posouvá dál, takže určitě tam pojedeme s tím, že chceme vyhrát.

Vstřelil jsi dvě branky. Popiš je.

Jsou to spíš takové, jak se říká, "špinavé" góly, ale i ty se počítají, ale mám z nich radost, protože jsou to moje první góly za nový tým. Jeden byl tečí a druhý byl po důrazu do brány, kde to bylo pod lapačkou a já jsem do toho šťouchnul a zajelo to do brány, takže jsem za to rád a přeji si víc takových gólů.

Už ti kluci v kabině řekli, jestli budeš něco platit za první góly v týmu?

Samozřejmě. Kluci si na to potrpí a máme tam starší kluky, kteří pokuty rozdávají rádi, takže už jsem samozřejmě pár pokut dostal.

Co jsi říkal na atmosféru během utkání?

Mám radost, že se chodí koukat mladší kluci na hokej. Přišlo i pár fanoušků mimo mládežníky, takže mám radost, že aspoň někdo chodí a doufám, že v průběhu sezóny se počty diváků budou navyšovat.

Druhá třetina vám vyšla skvěle. Co jste si řekli v kabině po první třetině, která vám vůbec z hlediska výsledku nevyšla?

Začali jsme lépe bruslit, zlepšili jsme pohyb a začali jsme hrát trochu víc do těla, což soupeři tolik nevonělo a to byl asi klíč k vítězství, ten zlepšený pohyb a hra do těla.

Je ta předvedená hra receptem i do dalších zápasů?

Myslím si, že určitě. Když budeme hrát tak, jako jsme hráli poslední dvě třetiny, tak máme šanci uspět i proti ostatním soupeřům.

Budete chtít v téhle hře, kterou jste předváděli dnes, hlavně ve druhé a třetí třetině pokračovat i v dalších zápasech, které vás čekají?

Myslím si, že ano. S tím nemůžu nesouhlasit. Jsme spokojení s tím, jak jsme hráli ve druhé a třetí třetině a trenéři také. Takže si myslím, že když budeme hrát takhle, tak budou všichni spokojení.

Zmínili se kluci v kabině o tom, že v kádru Benátek působí teď několik hráčů, kteří tady v minulosti hráli? Proběhlo před utkáním nějaké hecování?

Věděli jsme, že tam jsou kluci, kteří hráli dřív tady, ale že by bylo nějaké extra hecování, tak to ne. Pořád jsme jenom lidi a samozřejmě s kluky se známe mezi sebou, nejen s těmi, kteří hráli tady, ale je tady spoustu kluků, kteří hráli dřív na Slavii v mládeži, jak v našem v týmu, tak v týmu soupeře, takže se známe mezi sebou už z dřívějška.

Vlastně i ty jsi prošel mládeží Slavie.

Je to tak a zahrál jsem si i pár zápasů za áčko.


partneři klubu