02.10.2019

Z Příbrami bez bodu, Kobra si připisuje první prohru

Vít Trubička


Utkání v Příbrami se Branickým bohužel nepovedlo. Domácí tým už od počátku prokazoval svou úspěšnost, kterou korunoval hned sedmi góly postupně za záda obou gólmanů Langera a Sochůrka. Poprvé v této sezóně tak Kobra na body nedosáhla a připisuje si tak úvodní porážku.


6. kolo, 02.10.2019 v 18:30

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

7:2

(3:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Chlouba (Tlačil, Panna), 8. Josefus (Káník, Hlaváček), 17. Šinágl (Gengel), 26. Josefus (Brzák, Káník), 32. Gengel (Šinágl), 51. Panna (Gengel, Saňa), 56. Chlouba (Tlačil, Panna) – 29. Tondr (Mrkvička), 45. Plíhal (Bříška). Rozhodčí: Jílek – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 180. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2.

HC Baník Příbram: Mičán – Mašek, Straka, Hlaváček, Holý, Saňa, T. Rittig, J. Rittig – Šinágl, Josefus (A), Káník, Kolouch, Chlouba, Tlačil, Rohlík, Panna, Brzák, Jindra, Pejsar (A), Gengel (C)

HC Kobra Praha: Sochůrek (26. Langer) – Knesl, Valík, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Heldák, Hlinka, Šťastný, Smejkal, Petrov, Tondr, Netolický, Bříška (A), Hrubý, Plíhal, Novák, Antončík (C)

Komentář k utkání

Do utkání vstoupila o něco lépe Příbram. Už 41 vteřin po úvodním buly se dokázal prosadit Jaroslav Chlouba. Středočeši následně pokračovali ve svém střeleckém tempu v 8. minutě, kdy vsítil puk za Sochůrkova záda Petr Josefus. Do konce třetiny ještě navýšil vedení Příbrami Petr Šinágl, ta tím pádem odcházela do kabin s náskokem třech branek.

Počátek druhé třetiny přinesl další branku Petra Josefuse. Ta navíc vyhnala z branky Lukáše Sochůrka a nahradil jej Lukáš Langer. Změna gólmana dodala Kobře jistý impuls, neboť vzápětí se prosadil Lukáš Tondr. Na to ovšem reagoval Ladislav Gengel, jemuž se povedlo skórovat v oslabení. Příbramští ale navýšili své vedení na 5:1.

V poslední periodě vykřesal Kobře ještě jiskřičky naděje svou trefou Tomáš Plíhal. Definitivní přítrž ale přišla o malou chvíli později, kdy využil přesilovku Ondřej Panna. Na konečných 7:2 pro středočeský tým pak definitivně zvýšil Jaroslav Chlouba. Díky tomu si Kobra připisuje vůbec první porážku v této sezóně.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Utkání lze těžko hodnotit. První třetinu jsme odehráli bez nasazení, pak už se to s námi vezlo. Patrně jsme urazili hokejového Boha a nešlo nám to. Bohužel se nedá hrát na sedm lidí, což musíme změnit v tréninku. Hráči nemůžou příště nikoho podcenit, musí se vrátit k respektu a pokoře k soupeři."



partneři klubu