12.10.2019

Braničtí v Klatovech narazili, do Prahy se vrací bez bodu

Vojtěch Martinek, Libor Kokoška


Svěřenci Miloslava Šeby v sobotu večer zamířili na západ Čech, kde je čekal souboj se silnými Klatovy. Pražští hokejisté z těžkého utkání plného zvratů nakonec vyšli jako poražení, přičemž po závěrečné siréně na světelné tabuli v hale svítil stav 5:3. Hned dva góly hostů vstřelil Tomáš Plíhal, přičemž pod ten zbývající se podepsal Filip Hlinka. Šanci na reparát bude mít Kobra už příští středu, kdy na svém ledě přivítá písecké Krále.


8. kolo, 12.10.2019 v 17:30

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

5:3

(1:2, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Matiášek (Roubal J., Hajšman), 26. Hasman (Hanzlík, Kolda), 27. Houdek (Rohla, Hajšman), 28. Matiášek (Roubal J.), 54. Roubal J. (Walter, Tulačka) – 15. Plíhal (Šteiner), 18. Plíhal, 32. Hlinka (Bříška, Tondr). Rozhodčí: Hornáček – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: 145. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

SHC Klatovy: Kolář – Slavík (C), Šiller, Houfek, Houdek, Lokajíček, Sysel, Walter – Uhlík, Rohla, Roubal D. (A), Hanzlík, Tulačka, Matiášek, Kolda, Roubal J., Hajšman, Hasman, Adamec, Procházka.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Valík, Knesl, Antoš, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Smejkal, Hlinka, Heldák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal (C).

Komentář k utkání

Favorizovanou Kobru nečekal v Klatovech vůbec jednoduchý zápas. Západočeský celek, ze začátku sezóny posilněný nadějnými mladíky z extraligové Plzně, patří každoročně k černým koním druholigové soutěže. Letos tomu není jinak, modro-bílý celek se před sobotním zápasem nacházel na slušném 5. místě s pouhou šestibodovou ztrátou na vedoucí Tábor.

Pražský tým se v utkáním 8. kola musel obejít bez kapitána Šimona Antončíka, který musel plnit své trenérské povinnosti a důrazného Dominika Nováka.

Kobra nevstoupila do sobotního utkání ideálně. Už po dvou minutách hry šli do vedení Západočeši, když se z bezprostřední blízkosti branky prosadil po přihrávce od Josefa Roubala Jan Matiášek. Po zbytek první dvacetiminutovky už ale pražští hokejisté diktovali tempo hry. V 15. minutě Tomáš Plíhal parádně tečoval přízemní nahození Dominika Šteinera mezi betony talentovaného Kristiána Koláře. O pár minut později zkušený branický útočník, který má za sebou angažmá i v zámořské NHL, přidal další branku, když dělovou ránou z hranice levého kruhu pro vhazování vymetl vzdálenější šibenici klatovské branky.

Ve druhé třetině se Kobře nedařilo. Ve 25. minutě stav utkání srovnal po přihrávce od Štěpána Hanzlíka zakončením přes přesouvajícího se Lukáše Sochůrka Josef Hasman. O minutu později šli domácí hokejisté ze západních Čech navíc do vedení, když se štěstím od modré skóroval Michal Houdek. Třetí hřebíček do rakve byl pro Kobru gól Jana Matiáška, když se talentovaný klatovský útočník dostal k odraženému puku před branickou brankou a přízemní trefou k levé tyči poslal puk za záda brankáře. Kobru do hry o vítězství vrátil Filip Hlinka, když chvilku po polovině druhého dějství sobotního zápasu razantní trefou z hranice pravého kruhu pro vhazování snížil na 3:4.

Ve třetí třetina byla k vidění zejména urputná obrana domácích Klatov, která nesla své ovoce. Kristián Kolář ve třetí dvacetiminutovce za svá záda nepustil ani jeden puk, zato se na druhé straně kluziště skóroval Josef Roubal, když z hranice pravého kruhu pro vhazování vymetl šibenici branické branky.

Kobra je i po 8. hracím kole stále na druhém místě s tříbodovou ztrátou na první Tábor, který s přehledem vyhrál nad celkem China Golden Dragon 7:1.



Ohlasy trenérů

Michal Straka (SHC Klatovy): "Byl to vyrovnaný zápas, myslím si, že rozhodla druhá třetina, když jsem utkání dokázali třemi góly otočit na naší stranu. Pak jsme sice dostali kontaktní gól, nakonec jsme ale dokázali zužitkovat přesilovku 5 na 3."

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Po domácí výhře jsem předpokládal, že i z Klatov si odvezeme tři body. Čekal jsem, že budeme mít lepší vstup do utkání, to se nepodařilo. Když jsme srovnali na 1:1, tak to vypadalo, že utkání dotáhneme minimálně do prodloužení. Vzhledem k tomu, že jsme byli rovnou devětkrát vyloučení, jsme nakonec prohráli. Samozřejmě se nemůžeme vymlouvat na rozhodčího, příště musíme být disciplinovanější. Ty naše fauly nás srážely."



partneři klubu