02.11.2019

Vítězná série pokračuje! Kobra zvládla dramatický závěr v Českých Budějovicích

Vojtěch Martinek


Z jasného vítězství se nakonec vyklubalo pořádné drama! Kobra ve čtrnáctém kole na ledě Českých Budějovic ještě dvanáct minut před koncem vedla o pět branek, David Servis ji ale pořádně zatopil pod kotlem a snížil její náskok na pouhopouhé dva góly. Další puky už ale do branické sítě neprocpal, a hosté si tak po výhře 7:5 připsali další tři body do tabulky. Dvěma zásahy k výhře přispěli Tomáš Plíhal a Dominik Novák, pod zbývající trefy se podepsali Antončík, Bříška a Smejkal.


14. kolo, 02.11.2019 v 18:00

HC David Servis České Budějovice

HC Kobra Praha

5:7

(1:4, 0:0, 4:3)

Branky a nahrávky: 9. Kříž (Marek, Vak), 44. Šulčík (Vak, Kříž), 49. Vak (Dudáček), 56. Marek (Šulčík, Dudáček), 57. Tejko (Beránek, Kronus) – 2. Novák (Hlinka, Šťastný), 4. Bříška (Plíhal, Šteiner), 11. Novák (Šťastný, Hlinka), 12. Plíhal (Antončík), 41. Antončík (Bříška, Plíhal), 47. Plíhal (Šteiner, Bříška), 47. Smejkal (Petrov). Rozhodčí: Horáček – Vavruška, Bělohlav. Vyloučení: 4:6, navíc Knesl (KOB) 10 min. OT. Využití: 2:2. Diváci: 79. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:7, 5:7.

HC David Servis České Budějovice: Hauser – Svach, Škopek, Kohút T., Krtek, Kříž, Dudáček – Pecka, Sumerauer, Marek, Matys, Beránek, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Šulčík (C), Vak.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Knesl, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Novák, Petrov, Šťastný, Hlinka, Smejkal, Kohút D., Bříška (A), Netolický, Plíhal, Hrubý, Antončík (C).

Komentář k utkání

Kobra na ledě David Servisu začala aktivně a už po bezmála čtyřech minutách hry vedla po zásazích Dominika Nováka a Kamila Bříšky o dvě branky. Pak sice snížil Lukáš Kříž, Braničtí ovšem do konce třetiny prostřelili Hausera ještě dvakrát. Po trefách Dominika Nováka a Tomáše Plíhala tak po první části platil stav 1:4 a hosté jistě do kabin odcházeli velmi spokojeni se svým výkonem.

Hra se ve druhé třetině vyrovnala a k vidění tentokrát nebyl ani jeden gól. Hosté měli po Šeflově hákování v osmadvacáté minutě šanci snížit náskok Kobry na dvě branky, nařízené trestné střílení ale proměněno nebylo. Dopadlo tak stejně jako to z poloviny první části, kterého se pro změnu ujali hosté. Mimo jiné také většinu prostřední dvacetiminutovky nuceně vynechal obránce Aleš Knesl, jenž v čase 27:29 dostal desetiminutový osobní trest.

Střelecký půst ukončil jednapadesát sekund po startu třetí části Šimon Antončík, na jehož zásah o chvilku později odpověděl Roman Šulčík. Kobra se následně v sedmačtyřicáté minutě prosadila dvakrát rychle po sobě díky Tomáši Plíhalovi a Janu Smejkalovi, a na světelné tabuli v Hokejovém centru Pouzar tak svítil stav 3:7. Domácí se ale ani za této vysoce nepříznivé situace nevzdali a postupně snižovali náskok Branických: nejdříve udeřil Tomáš Vak, po něm Jakub Marek a nakonec Miroslav Tejko. Další puky už ale David Servis za Sochůrka neprotlačil, a Kobra si tak po výsledku 5:7 do Prahy odvezla všechny tři body.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "V první třetině vše fungovalo tak, jak jsme si řekli a vyhráli jsme ji 4:1. Soupeř ale pak ve druhé třetině změnil taktiku a zahustil střední pásmo, takže projít přes obranu dlouhou přihrávkou už nebylo tak jednoduché jako předtím. Ve třetí třetině jsme nicméně měli více ze hry a projevily se naše zkušenosti. Je škoda, že jsme pak dostali z předbrankového prostoru ty tři zbytečné góly, ale důležité je, že máme tři body. To je pro nás úspěch."



partneři klubu