06.10.2021

Speciální formace Pražanů se postaraly téměř o dvojciferný debakl Klatov!

Marek Baloun


Po zaváhání v Příbrami se Kobra dostala opět na vítěznou vlnu a že to bylo symbolické hození nezdaru za hlavu! Kamil Bříška už půl minuty po startu nastartoval, a hattrickem podpořil, ofenzívu Pražanů, speciální formace přidaly hned čtyři branky v přesilovce, dokonce i jednu v oslabení a hosté tak deklasovali Západočechy 9:3!


6. kolo, 06.10.2021 v 18:00

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

3:9

(0:3, 1:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 21. J.Roubal (Houfek, Přikryl), 48. Eret (Procházka, Přikryl), 59. Uhlík (D. Roubal, Tulačka) – 1. Bříška (Ryzák, Šteiner), 3. Novák (Brož, Havrda), 12. Havrda (Knesl, Novák), 33. Bříška (Ryzák), 35. Bříška (Ryzák, Tondr), 53. Brož (Novák), 56. Šteiner (Šťastný, Tondr), 58. Šťastný (Bříška, Knesl), 60. Zídek (Holý, Šteiner). Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Tuháček. Vyloučení: 6:6, navíc Ryzák (KOB) 5+OK. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 170. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:8, 3:8, 3:9.

SHC Klatovy: Polívka – Kremláček, Houfek, Sklenička, Kovářík, Sysel, Walter – Uhlík, Kaiser, J. Roubal, Kolda, Tulačka, Beránek, Eret, Kolář, Malát, D. Roubal, Přikryl, J. Procházka.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, R. Procházka, Ženíšek – Heldák, Zídek, Šťastný, Brož, Novák, Bříška, Petrák, Havrda, Tondr, Janča.

Komentář k utkání

Kobra vstoupila do utkání jako střela už po třech minutách vedla o dva góly. Půl minuty po úvodním buly se prosadil po přihrávce od Marka Ryzáka Kamil Bříška. Cit pro přesný čas s ním sdílel i Dominik Novák, když poslal puk za záda Polívky v čase 03:00. Domácí mohli na obě rány odpovědět, když se Kobra hákováním poslala do tří, jak Pelantovo, tak Novákovo provinění ale zůstalo bez potrestání. A když nedáš, tak dostaneš. V polovině 12. minuty šel na trestnou za stejný faul klatovský Uhlík. Vydržel tam ale jen dvaadvacet vteřin, než ho vysvobodil Maxim Havrda a Kobra tak ovládla první dvacetiminutovku čistým hattrickem.

Lukáš Sochůrek si přesto čisté konto nezapsal. 33 vteřin po startu druhého dějství se prosadil Josef Roubal a připravil ho o radost. Nestaly se ale dvě klíčové věci – nenastartovaly se Klatovy a nesebralo to Kobře střeleckou chuť. Kamil Bříška si ve 33. minutě druhou brankou připravil a o dvě a tři čtvrtě minuty později v početní výhodě zkompletoval hattrick a Kobra tak po čtyřiceti minutách vedla už jedna 1:5.

V poslední dvacetiminutovce Klatovy ještě dvakrát dokázaly snížit. Ve 48. minutě se trefil Petr Eret, v 58. minutě pak svou druhou branku zapsal Jiří Uhlík. Jenomže mezi dva domácí hosté vměstnaly tři své střely. Navíc všechny při rozdílném počtu hráčů na ledě. Na 2:6 nejprve při vlastním oslabení zvýšil Jaroslav Brož, vyloučení Ereta potrestal Dominik Šteiner a následné sekání Roubala využil další člen vražedné první lajny hadů Tomáš Šťastný. Konečný hřebík zatloukl a výhru Pražanů 9:3 stvrdil v čase 59:23 opět v početní výhodě Václav Zídek.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Zápas byl především ovlivněn kvalitním výkonem našeho gólmana Sochůrka. A také tím, že jsme se dostali rychle do vedení 3:0. Fungovala také taktika, která byla předurčena trenéry. Domácí sice na začátku druhé třetiny snížili na 1:3, ale my pak odskočili na 5:1 a bylo jasné, že zápas máme pod kontrolou. I když jsme byli vylučovaní za takové fauly nefauly, tak jsme se z těch situací dostali. Některé naše přesilovky byly ukázkové. Speciálně první formace. Byly to ukázkové branky. Výborně fungovala souhra a soudržnost týmu. I díky tomu se dostavil takový výsledek. Přitom na druhé straně nastoupil Přikryl a Mandát. O to je ten výsledek cennější. My už se teď ale musíme připravit na Havlíčkův Brod, abychom se udrželi v kontaktu s čelem tabulky. Teď je jen špatné, že hodně řádí chřipka a doufáme, že nás to do dalších utkání neoslabí."



partneři klubu