05.01.2022

Kobra nedovolila Klatovům v závěru srovnat ani při dvojité přesilovce a potřetí Západočechy porazila

Marek Baloun


Zimní stadion v Braníku byl opět svědkem dramatického utkání. Prakticky celých šedesát minut bylo skóre vyrovnané a vyhrát mohl kdokoliv. Ještě minutu a čtvrt před třetí sirénou dostaly Klatovy hned dvojitou početní výhodu, ale Kamil Bříška jako správný kapitán podržel tým a vystřelil mu cenné tři body!


27. kolo, 05.01.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

5:3

(1:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Svach (Petrov, Petrák), 24. Bříška (Šťastný, Tondr), 36. Zídek (Havrda, Novák), 54. Šťastný (Ženíšek, Bříška), 60. Bříška (Janda, Šťastný) - 26. Jánský (Tulačka), 26. Kosnar (Uhlík), 43. Kosnar (D. Roubal). Rozhodčí: Hlinka – Toman, Goltsch. Vyloučení: 1:1. Využití: Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 74. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Ženíšek, Holý, Svach, Šteiner, Knesl, Janda – Petrov, Čech, Bříška, Havrda, Tondr, Novák, Zídek, Petrák, Šťastný, Janča, Heldák.

SHC Klatovy: Lokajíček – Houdek, Vajner, Brtník, Moravec, Walter, Jánský – Eret, Uhlík, Kosnar, Morawetz, Tulačka, J. Roubal, D. Roubal, Beránek, Procházka, Kolda, Kaiser.

Komentář k utkání

První třetina utkání byla prakticky kompletně v režii domácích. Už na konci třetí minuty ohrozil gólmana Lokajíčka Šťastný, který ale po přihrávce Bříšky nedokázal procpat puk okolo jeho výstroje. Kapitán Kobry pak zkusil štěstí sám, když v polovině šesté minuty rozezvučel tyčku klatovské svatyně. Ani Petrov o minutu a půl později se nemohl radovat, nýbrž vypálil příliš vysoko. Když ani klatovský Uhlík nedokázal potrestat chybu Pražanů v rozehrávce, musela se akce ujmout jedna z málo výrazných tváří Kobry Václav Svach. Mladému obránci se v čase 11:34 podařilo přízemní střelou dát Lokajíčkovi housle a bylo to 1:0. To ale také byla poslední velká akce třetiny.

Ta druhá už ale byla na góly i lamentování mnohem bohatější. Už 48 vteřin po úvodním buly pořádně potrápil srdce obou kotlů Lokajíček, když v poslední vteřině zalehl na brankové čáře střelu Havrdy. Domácí si tak museli počkat na další branku až do 24. minuty, kdy Kamil Bříška ukázal svou chytrost a skvělý přehled, když bekhendem napálil kotouč z pravého rohu kluziště, a ten se od Lokajíčkova betonu odrazil do sítě. Jenže pak přišla pořádně ledová sprcha. V čase 25:15 vymetl pravý horní růžek Sochůrkovy klece Martin Jánský a hned po buly o devět vteřin později přišlo srovnání z hole Aleše Kosnara. Následujících deset minut se víceméně nic nedělo, ale pak byla v Braníku dvakrát za sebou radost a smutek na obou stranách. Nejprve v polovině 36. minuty Lokajíček předvedl zákrok alá Dominik Hašek, kdy vytrčením brusle do vzduchu odkopl od branky střelu Nováka, o dvacet vteřin později už ale potřetí inkasoval a Pražany poslal opět do vedení Václav Zídek.

I na tohle ale ještě Západočeši našli odpověď. Konkrétně to opět byl Aleš Kosnar, který si s Lukášem Sochůrkem poradil dobrou technikou. Na druhé straně Lokajíček držel svůj tým jedním bravurním zákrokem za druhým, leč v 54. minutě inkasoval počtvrté. Dominik Houdek přišel při obranných pracích o hůl a Tomáš Šťastný tuto výhodu dokázal využít a procpat puk za brankovou čáru. Hosté v závěru dostali kvůli špatnému střídání Kobry přesilovku 6 na 4, Místo srovnání ale přišel gól v oslabení do prázdné brány pro Kamila Bříšku, který tak definitivně uzavřel další vítězné utkání v Braníku.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Jsou to pro nás důležité body. Klatovy hrají dobrý hokej a bojují o čtvrté místo, takže žádný zápas nevypustí. My jsme začali dobře, ale ve druhé třetině přišla hanebná minuta, kdy to bylo podceněné. Místo aby manšaft začal zase makat, tak to bylo 2:2. Museli jsme teda hrát zezadu se zajištěnou obranou a čekat na chybu. Naštěstí se to podařilo.“

Michal Straka (SHC Klatovy): „Je škoda, že nevezeme body, protože jsme si aspoň nějaký zasloužili. Měli jsme tu dnes mladý tým, protože máme hodně hráčů zraněných. Bohužel jsme dostali gól na 4:3, pak jsme odvolali gólmana, byla tam šance, ale nevyšlo to. Nebyli jsme špatní, ale bohužel nic nevezeme.“


partneři klubu