12.02.2022

Kobru v Písku zlobila koncovka a utkání nezvládla

Marek Baloun


Ačkoliv dvakrát vedla, nakonec skončila bez bodu. Kobra v Písku zvládla lépe první třetinu, pak si ale nechala dvougólové vedení sebrat. Ve 49. minutě šla znovu do vedení, Jihočeši ale zabrali a v posledních sedmi minutách nastříleli tři branky a utkání tak rozhodli.


38. kolo, 12.02.2022 v 17:00

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

5:3

(0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 34. Čížek (Sýbek, Volf), 40. Volf (Novák, Dudáček), 53. Matějček (Dosek), 54. Januška (Matějček, Bednařík), 60. Čížek (Januška, Sýbek) – 12. Šťastný (Duda), 21. Bříška (Tondr, Šťastný), 49. Tondr (Bříška, Šťastný). Rozhodčí: Jílek – Sýkora, Tuháček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 275. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.

IHC Králové Písek: Kříž – Dosek, Dudáček, Tampier, Velíšek, Kurfürst, F. Novák, Turek – Čížek, Hrakholski, L. Volf, Novotný, Brož, Matějček, Januška, J. Volf, Sýbek, Bednařík.

HC Kobra Praha: Ondrík – Svach, Holý, Duda, Ženíšek, Knesl, Janda – Tondr, Čech, Bříška, Havrda, Heldák, D. Novák, Zídek, Petrák, Šťastný, Petrov, Hlinka.

Komentář k utkání

V první třetině měly oba týmy hodně šancí. Už ve 4. minutě dostal Tondr nabídku na tec, kterou si ale Kříž pohlídal. Na druhé straně měli domácí přesilovku a hned dvakrát musel Ondrík zasahovat. Nakonec to ale byla Kobra, která jako první skórovala. Zapracovalo duo Tomášů, kdy Duda přesně nahrál Tomáši Šťastnému a šlo se do vedení. Po nich ještě byla na obou stranách jedna velká šance, Zídek ale kličkou nedokázal překonat Kříže a domácí nedokázali trefit prázdnou klec překonaného Ondríka.

Pražané si do druhé třetiny přenesli ještě 85 vteřin trvající přesilovou hru za faul kapitána domácích Sýbka a tu se jim rovnou minutu po úvodním buly podařilo využít. Lukáš Tondr našel volného Kamila Bříšku, který protlačil puk za Kříže. Jenomže pak se opět objevila známá smrtka Kobry nesoucí jméno disciplína. Zídek s Kneslem si v rozmezí 80 vteřin šli sednout za prodloužení a šest vteřin po návratu prvního jmenovaného se Jakubu Čížkovi povedlo tečovat nahrávku Sýbka. Srovnání přišlo tři vteřiny před sirénou, kdy Ondríka prostřelil z kruhu Lukáš Volf.

Třetí třetina začala divoce. Nejprve Bříška v přesilovce nevyzrál střelou z rohu na Kříže, následně Bednařík s Čížkem v dalším oslabení rozjeli brejkové přečíslení 2 na 1, ale nedokázali si přihrát. Písek byl vůbec rozlítaný a to přineslo Kobře druhé vedení, když ležícího Kříže překonal Lukáš Tondr. Pak už ale úřadovali jen Jihočeši. Nejprve srovnal Martin Matějček, o necelou minutu později pak vsítil vítězný gól František Januška, kterému Matějčík nahrál. Kobra to ještě v poslední minutě zkusila bez Ondríka v kleci, gólem do prázdné klece ale stvrdil výhru Jihočechů ten, který se jako první Písečan v utkání prosadil - Jakub Čížek.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): “Měli jsme spoustu situací, kde jsme mohli zápas rozhodnout, a my jsme je nedokázali využít. Soupeř toho dokázal využít, dostal se do vedení a my jsme na to nezareagovali. Věřili jsme, že vedení 3:2 udržíme, ale hráli jsme na příliš velké riziko. Nestříleli jsme, snažili jsme hrát až do prázdné brány, a to se nám vymstilo. Písek hrál hodně obětavě a zasloužil si vyhrát.“



partneři klubu