17.09.2021

Junioři zabodovali v Havlíčkově Brodě, sahali i po výhře

Martina Nová


Juniorka Kobry se během pátečního večera představila na ledu Havlíčkova Brodu. Pražané zvládli se svým soupeřem z Vysočiny držet krok a přetahovali se o skóre. Gólem z 59. minutu si dokonce hosté vynutili prodloužení, v němž ale nakonec padli a domů si odvážejí bod.


3. kolo, 17.09.2021 v 18:30

BK Havlíčkův Brod

HC Kobra Praha

4:3pr.

(0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Pártl (Fiala, Holenda), 34. Fiala (Prášek), 48. Pártl (Kuchta, Hrdlička), 62. Číhal – 28. Štípek, 34. Skorčík (Černý, Šesták), 59. Štípek (Lederer). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Erik Berger, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 6:1, navíc Skorčík (KOB) 5 + OK [VRAZ]. Využití: 0:1. V oslabení: 1.0. Diváci: 85. Střely na branku: 30:19 (9:8, 9:7, 11:4 – 1:0). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3p.

BK Havlíčkův Brod: Petržílka – Kutlvašr, Číhal, Besmák, Hrbek, Kuchta, Endl – Pártl (C), Holenda, Fiala (A) – Báťa, Dymák, Kravec – Juřička, Prášek, Mlejnek (A) – Hrdlička, Janko

HC Kobra Praha: Iliev – Červenka, Šesták, Skorčík, Svach, Bečvařík, Stejskal (A) – Bauer, Svoboda, Štípek, Lederer, Čermák, Judiak, Černý, Ribarovski (C), Rejna

Komentář k utkání

První perioda příliš vzruchu nepřinesla. S výjimkou přesilových her v ní však byli o kousek lepším týmem domácí. Ti si také vytvořili největší šanci této části hry. Když si Alex Endl odpykal dvouminutový trest, ihned po návratu z trestné lavice se dostal po přihrávce Dana Fialy do úniku. Nevymýšlel nic složitého a místo kličky vyslal prudkou střelu zápěstím, která lízla z vnější strany pravou tyč Ilievovy svatyně. Skóre se tak prozatím neměnilo.

Po přestávce už to bylo zajímavější. Dan Fiala vyslal dopředu Filipa Pártla, který po bekhendové kličce otevřel skóre. Vedení ale domácím moc dlouho nevydrželo. Před havlíčkobrodskou bránou vznikla trma vrma, ve které se nejlépe zorientoval Viktor Štípek, jemuž se podařilo dorazit puk do sítě.

Později se Kobře podařilo dokonce otočit skóre. Hosté měli možnost přesilové hry pěti proti třem, kterou zužitkovali hned po devíti sekundách. Za záda domácího gólmana propadla rána Jana Skorčíka od modré čáry. Bruslaři za necelou minutu vyrovnali. Dan Fiala se trefil přesně pod horní tyč. Havlíčkobrodští se mohli dostat zpátky na koně, jenže Matěj Kravec neproměnil trestné střílení. Dimitrov Nikola Iliev přečetl jeho záměr a utěsnil mezírku mezi betony.

Další příležitost měl krátce po druhé přestávce Dan Fiala, jeho ale zastavil fantastickým zákrokem lapačkou Dimitrov Nikola Iliev. Domácí měli převahu, nakonec se přeci jen i po neproměněných šancích vrátili do vedení. K obratu zavelel jako správný kapitán Filip Pártl, který se prosadil podruhé v zápase. Jenže Pražané těsně před koncem základní hrací doby opět vyrovnali. Kotouč se po odrazu od brusle bránícího hráče odrazil k Viktoru Štípkovi, jenž druhou trefou v utkání poslal zápas do prodloužení.

V něm se brzy prosadili domácí a vybojovali bonusový bod, o který se zasloužil Lukáš Číhal. Ten se individuálně tlačil z levého křídla k brankovišti. Jeho střela z úhlu zapadla přesně ke vzdálenější tyči, na domácí střídačce tak propukla vítězná radost. Bruslaři i podruhé využili výhodu domácího prostředí Kotliny.



Ohlasy trenérů

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): Bylo to po fyzické stránce náročné utkání. V první třetině to byl hlavně boj o kotouč a o postavení. Myslím si, že ve druhé třetině jsme už hráli lépe na kotouči a hráli jsme nátlakovou hru. Bohužel, dnešní zápas asi rozhodly tři věci. Neproměňování našich vyložených šancí, to je první věc. Měli jsme jich hrozně moc, dali jsme tři góly, ale měli jsme jich dát tak šest. Druhou věcí bylo to, že jsme byli znovu hodně vylučovaní. Nemůžeme dělat tolik faulů, abychom každou chvíli hráli ve čtyřech nebo ve třech. Bohužel, když už jsme utkání kontrolovali, tak jsme na konci udělali úplně nesmyslnou chybu a šlo se do prodloužení. Na druhou stranu jsme dobře ubránili oslabení. V prodloužení už jsme hráli dobře a rozhodla Čigosova tvrdá střela. Beru tak dva body jako ztrátu. Chtěli jsme tři, ale bohužel máme jenom dva. Je to škoda. Musím ale uznat, že soupeř hrál opravdu kvalitní hokej.

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Chtěl bych poděkovat všem klukům, kteří byli na ledě. Utkání mělo tempo, mělo parametry, na tuhle soutěž to byl velmi dobrý zápas. Rozhodčí předvedli velice výborný výkon. Byla to taková houpačka, prohrávali jsme 1:2, potom jsme to otáčeli, nakonec mohl vyhrát kdokoliv. Dělení bodů bylo jaké bylo, tak to bylo spravedlivé.



partneři klubu