08.10.2022

Rozhodla třetí třetina! Kobra vyzrála na Jablonec

Vít Trubička


Třetí branická výhra v řadě, druhá domácí! Na Kobru tentokrát přijel severočeský Jablonec, který se sice v jednu chvíli dostal do vedení, nakonec ovšem odjíždí s porážkou 2:6. Kobra totiž rychle otočila vývoj utkání a i díky hattricku Václava Zídka dokráčela k dalšímu cennému vítězství.


6. kolo, 08.10.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Vlci Jablonec nad Nisou

6:2

(1:0, 0:2, 5:0)

Branky a nahrávky: 13. Zídek, 43. Martínek (Holý), 45. Šteiner (TS), 54. Zídek (Kolda), 55. Zídek (Martínek), 60. Zídek (Straka) – 35. Plíhal (Dušek), 38. Foerster (Folda, Plíhal). Rozhodčí: Šmika - Kurtin, Beneš. Vyloučení: 5:4, navíc Dušek (JBL) - OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Svach, Duda, Ženíšek, Šteiner, Holý, Straka – Martínek, Ksandr, Novák, Petrák, Janča, Míšek, Jedlička, Zídek, Kolda, Šťastný.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Horák – Pilek, Pavlů, Filip, Koutecký, Abraham, Kollert, Had – Foerster, Švík, Strnad, Plíhal, Jursa, Dušek, Kačírek, Folda, Maďar, Bouřil.

Komentář k utkání

Do utkání vstoupil lépe jablonecký tým, jemuž k tomu pomohla i úvodní přesilová hra. Lukáš Sochůrek ale zvládl svůj vymezený prostor pokrýt, proto se jako první do vedení dostala domácí Kobra. První pokus Adolfa Straky sice Horák zvládl, nicméně na následný výpad Václava Zídka už recept nenašel.

Po zbytek první třetiny byla k vidění vyrovnanější hra, nicméně ani na jedné straně nedošlo k vyložené šanci. Proto Braničtí vstupovali do druhé fáze utkání s jednobrankovým náskokem.

Úvod druhé periody patřil Kobře. Velkou šanci z hole Viktora Martínka ovšem jablonecký gólman Horák pokryl. Nicméně, gól tentokrát padl z holí Vlků. Exbranický Tomáš Plíhal dostal v pravém kruhu křižnou přihrávku, jež naprosto přesně umístil za Sochůrkova záda. Následně ještě poslal Jablonecké do vedení Dominik Foerster, který dorazil odražený puk z mezikruží. Po druhé třetině tak naopak o jeden gól vedl jablonecký celek.

Na startu poslední fáze utkání se ale opět dostali Braničtí k vyrovnání. Viktor Martínek tečoval křižný pas od mantinelu do volného prostoru Horákovy svatyně. Po chvilce si navíc Kobra opět uzmula vedení. Dominik Šteiner se stejně jako proti Mostu chopil trestného střílení a vymetl jabloneckou svatyni.

Na další gól se posléze čekalo delší dobu, kdy šance byly na obou stranách podobně. V čase 53:49 ovšem zaúřadoval fantom Václav Zídek a Kobra záhy vedla o dvě branky. Právě Václav Zídek se o minutu a jedenáct vteřin později trefil podruhé, když si velmi povedenou kličkou poradil s jabloneckým gólmanem.

Jablonečtí posléze přitvrdili hru, nicméně platné jim to k ničemu nebylo. Neboť Václav Zídek v poslední minutě dovršil svůj hattrick a Kobra si tak připisuje třetí vítězství v řadě.




partneři klubu