10.02.2024

Kobra sestřelila Písek a upevnila si postupovou pozici

Martina Nová


Svěřenci Miloslava Šeby v rámci sobotního utkání nadstavbové části vyzvali písecké Krále. Jihočechům se v aktuálním ročníku nedaří, a tak mise byla jasná - urvat tři body. To se také podařilo, Braničtí si hlídali celý zápas průběh a svému soupeři nasázeli sedm branek. Díky vítězství 7:4 si upevnili druhou postupovou příčku, na Cheb mají momentálně náskok 5 bodů.


II/7, 10.02.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

IHC Králové Písek

7:4

(4:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Stejskal (Bříška), 7. Vlček (Urban, Nagy), 13. Bříška (Stejskal, Šťastný), 16. Nagy (Urban), 27. Nagy (Šťastný), 38. Šťastný (Bříška, Houška), 49. Houška (Dudáček) – 3. Petrásek (Turek, Pouzar), 25. Matiášek (Volf, Radoš), 27. Volf (Marcilis), 54. Matiášek (Volf, Marcilis). Rozhodčí: Glanc – Baxa, Motl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 142. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4.

HC Kobra Praha: Málek – Dudáček, Stejskal, Duda, Holý, Wolf, Horáček – Houška, Šťastný (C), Bříška (A) – Nagy, Urban, Vlček – Petrák, Tichý, M. Kvasnička – Míšek, Matuška.

IHC Králové Písek: Císař (13. Svoboda) – Radoš (A), Čunát, Pavlát, Turek, Vajner, Tolar, Šipla – Matiášek, Volf (C), Marcilis – Zátopek, Pouzar, Petrásek – Brož, Koupal, Pechlát – Dubský.

Komentář k utkání

Hosté přijeli s výrazně omlazenou sestavou, což hrálo Kobře do karet. Již ve druhé minutě otevřel skóre Jiří Stejskal a naznačil, jak směrem se zápas bude ubírat. Na to ještě rychle zareagoval Filip Petrásek, jenže poté následovala jasná dominance domácích. Císař v písecké brance měl plné ruce práce a nakonec opět kapituloval. V sedmé minutě se prosadil Filip Vlček a ve 13. minutě definitivně vyhnal Císaře z branky Kamil Bříška. Jenže ani jeho kolega neměl na růžích ustláno a ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky také musel lovit puk ze sítě po gólu Martina Nagyho.

Kobra do druhé třetiny nastoupila opět s velkým nasazením, nicméně chybě se nevyvarovala. Ve vlastní přesilovce nezvládla rozehrávku za Málkovou brankou a Jan Matiášek snížil na 4:2. Gólové hody pokračovali i nadále. Nezvládnutý moment odčinil Martin Nagy, jenže po 27 vteřinách se opět měnilo skóre na světelné tabuli po trefě Lukáše Volfa. Následovalo mírné zklidnění na ledové ploše, které ale bylo ozvláštněno vyloučeními. To se nakonec povedlo využít Tomáši Šťastnému ve 38. minutě a do třetí části šli Braničtí s vedením 6:3.

Závěrečná část už se nesla v poměrně klidném tempu, jak herním, tak gólovém. Gólmani si mohli trochu oddechnout, dlouho se čekalo na další větší šanci. Ta přišla v čase 48:23, kdy Daniel Dudáček od vlastní branky nahodil puk do středního pásma, kde se ho rychle ujal Vladislav Houška a s přehledem v "nájezdu" překonal Svobodu. Poslední změnu ve skóre udělal Jan Matiášek, který zkorigoval výsledek na 7:4. Následovalo ještě vyloučení Kamila Bříšky, ale to hosté nevyužili. Kobra tak díky tříbodovému vítězství a prohře Chebu upevnila svou pozici na 10. místě s náskokem 5 bodů.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: „Platí pořád, že bojujeme o deváté místo a na to potřebujeme lepší vstupy do utkání. Že dáme gól a hned jeden dostaneme, to prostě nejde. Kdyby to byl těžší soupeř, tak toho využije a těžko bychom se dostávali opět do kontaktu. Druhá třetina za moc nestála, nicméně jsme se dostali do vedení a to jsme udrželi. Písek přijel v omlazené sestavě a takový výkon by se nám mohl pěkně vymstít už třeba ve středu s Hronovem, který nemá špatné výsledky. Musíme se srovnat a přestat faulovat. Máme to dobře rozehrané a když porazíme Hronov, tak ten stav bude mnohem lepší.“

partneři klubu