11.11.2022

Kobra odstartuje druhou půlku základní části proti Slovanu

Vojtěch Martinek

Druhá listopadová sobota se stejně jako ta první v Braníku ponese ve znamení druholigového hokeje. Braničtí vstoupí do druhé poloviny základní části, přičemž jejich prvním soupeřem bude klub, který až donedávna platil za stálici v Chance lize: ústecký Slovan. Úvodní buly bude vhozeno tradičně v 18:00.

Zatímco sobotní střetnutí s Řisuty se po několika minutách hry muselo přerušit a odložit pro neopravitelnou vadu na hrací ploše, středeční tuhá bitva s Pískem se už sehrála kompletní. Kobra v ní vinou špatného vstupu do utkání dlouho prohrávala o jeden gól, než ve třetí třetině prolomil střeleckou smůlu Václav Zídek a na jeho zásah jen o pár sekund později navázal Viktor Martínek. Králové se s porážkou nechtěli smířit a v závěru odvolali brankáře, nebylo jim to ale nic platné domácí výhru zásahem prázdné branky potvrdil Dominik Novák.

Pražané tak díky vítězství upevnili svou pozici v horní polovině tabulky. Aktuálně jsou sedmí, přičemž na devátý Most mají čtyřbodový náskok. „První třetinu jsme neodehráli úplně ideálně. (...) Do druhé třetiny jsme tedy nastoupili s pozměněnou sestavou, pohyb se zlepšil a vrátilo se nám štěstí. Ve třetí třetině se to ukázalo se vším všudy, v pohybu i v zakončení jsme byli lepší. Zaplaťpánbůh za výhru, zápas to byl dlouho vyrovnaný, ale pro nás důležité tři body,“ hodnotil zápas lodivod Kobry Miloslav Šeba.

Nyní na branické hráče čeká další výzva v podobě ústeckého Slovanu. Klub, který v minulosti platil za prvoligovou štiku a před patnácti lety na jednu sezónu nakoukl i do nejvyšší soutěže, se nyní snaží si spravit svou reputaci na třetím patře české hokejové pyramidy. Zatím si nevede vůbec špatně: po prvních patnácti kolech má bilanci 9–114, rovných 30 dosud nasbíraných bodů mu stačí na solidní pátou pozici.

Také Severočeši v dosud posledním ligovém kole slavili. V úterní předehrávce roznesli poslední buldoky ze Slaného vysoko 7:2, přičemž hned pěti body (2+3) se na úspěchu podílel mladý forvard Pavel Kordule. Dařilo se také Martinu Tůmovi (1+2), zatímco osmnácti zákroky mezi třemi tyčemi jistotu dodal Lukáš Cikánek.

Právě Kordule (celkem v sezóně 7+11) s Tůmou (6+7) patří mezi klíčové postavy ústeckého kádru. Dále nesmíme opomenout lídra týmového bodování Jana Rudovského (8+13), klubovou ikonu Jaroslava Roubíka (7+11) či australského ostrostřelce Kalea Costu (11+6). S Cikánkem se o čas mezi třemi tyčemi dělí David Stahl, který má na svém kontě o čtyři starty více.

Utkání v Braníku startuje od 18:00, k dispozici bude textový přenos na serveru Onlajny.com a stream přes službu Czechicehockey.tv..

související články


partneři klubu