18.11.2022

Sobota přinese souboj s tabulkovým sousedem, přijede Vrchlabí

Vojtěch Martinek

Sobotní večer v Braníku bude již potřetí v řadě patřit druholigovému hokeji. Pátou a poslední kapitolu dlouhé série domácích utkání svěřenci Miloslava Šeby napíší proti Vrchlabí, které do hlavního města zavítá poprvé po necelých pěti letech. Jak souboj s týmem z Krkonoš dopadne? Úvodní buly bude vhozeno jako již tradičně v 18:00.

Kobra se bude snažit si spravit chuť po středečním utkání s Táborem, které nevyšlo dle jejích představ. Na úvodní gól Jakuba Matušíka sice v polovině úvodní části zareagoval Tomáš Šťastný, to bylo ale ze strany branických hráčů vše. Jihočeši potvrdili svou skvělou fazónu a po výsledku 1:10 si k Jordánu odvezli plný počet bodů.

Zápas hodně ovlivnila zbytečná chyba gólmana a gól na 1:3. Následně to bylo 1:4 a my jsme už neměli co hrát," hodnotil duel kouč Miloslav Šeba. Neříkám, že tam snaha nebyla, ale Tábor dobře kombinoval a na nás se lepila smůla. Když jsme měli gólové šance, tak se k nám kotouče neodrážely. Tento zápas byl špatný od začátku do konce."

Los 18. kola pak Pražanům přisoudil Vrchlabí, které se na jaře kvůli finančním problémům vrátilo z Chance ligy zpět o patro níž. Sezónu sice nezahájilo nejlépe, rychle se ale oklepalo a postupně se vyšplhalo až na sedmé místo ve skupině Západ. S celkovou bilancí 9–0–2–6 jí tak najdeme jednu příčku nad Kobrou, přičemž počet bodů mají oba týmy identický.

Do Braníku tým trenéra Tomáše Jirků přicestuje s třemi porážkami v řadě v zádech. Nutno ovšem podotknout, že všechny si připsal v duelech s náročnými soupeři, se kterými držel krok. S Benátkami, které se po špatném vstupu do ročníku herně zvedají, prohrál těsně 1:2, na Chomutov nestačil 3:4 a v dosud posledním odehraném souboji padl 1:3 proti Letňanům. V sobotu tak bude jistě chtít sérii neúspěchů prolomit.

Branická obrana si bude muset dát pozor hlavně na Davida Chalupu (9+11) a Ondřeje Chrtka (7+13), kteří se s dvaceti body na kontě dělí o korunu pro nejproduktivnějšího vrchlabského hráče. O bod méně dosud nasbíral Patrik Urban (5+12), nejlepším střelcem klubu je pak s dvanácti čárkami na pažbě Filip Krsek (12+4).

Mezi třemi tyčemi pak za jedničku platí jednadvacetiletý Denis Vacek, jenž v posledních dvou sezónách hájil barvy Nové Paky. Českobudějovický rodák a odchovanec dosud odchytal třináct zápasů s průměrem 3,31 inkasovaných branek, zatímco jeho parťák Roman Krinwald ve čtyřech startech zaznamenal gólů šest.

Závěrem jen dodejme, že půjde o druhý souboj Stadionu s Kobrou v aktuálním ročníku. Ten první, který se odehrál 1. října v Krkonoších, vyhráli v prodloužení hosté, za které se prosadili Dominik Šteiner, Adolf Straka, Jaroslav Brož a Tomáš Šťastný.

související články


partneři klubu