12.02.2024

Srdce háďat: Dostat se do áčka by bylo skvělé, říká junior Kulinič

Martina Nová

Dalším hráčem, kterého jsme vyzpovídali v rámci série Srdce háďat, je devatenáctiletý MICHAIL KULINIČ. V aktuálním ročníku je nejlepším střelcem juniorky a druhým nejproduktivnějším hráčem (19+14), zároveň již třikrát v sezóně naskočil do zápasů áčka. Svěřenci Milana Vrzala mají dobře nakročeno do play-off Regionální ligy juniorů a pro Michaila je to o to významnější, že se jedná o jeho poslední rok v mládežnických kategoriích.

Po 22 odehraných zápasech jsi nejlepším střelcem juniorky. Díky čemu to podle tebe je?

Jsem jeden z nejstarších hráčů, je nás v týmu celkem málo z ročníku 2004, takže to bude asi tím. Zkrátka mám nejvíc zkušeností.

Jak jsi zatím spokojený s týmovými i vlastními výkony v této sezóně?

Máme poměrně mladý tým, takže ty výkony nejsou stabilní. Můžeme odehrát několik zápasů, kde hrajeme skvěle, není nám co vytknout, ale rázem se trápíme se slabším soupeřem, se kterým bychom měli vyhrát.

Dřív jsi hrál na postu obránce, ale již nějakou dobu hraješ jako útočník. Kde tobě osobně s lépe hraje?

Myslím si, že v útoku je to lepší. Víc jsem v pohybu, hraju hodně na puku a asi mě to i víc baví.

Jsi odchovancem Slavie, kde jsi hrál ještě uplynulou sezónu. Jak se tedy zrodil tvůj přestup na Kobru?

Když jsme ještě hráli na Slavii extraligu, tak jsem měl vyřízené střídavé starty na Kobru, do Ligy juniorů. Byl jsem v kontaktu s panem Vrzalem, a když jsem loňskou sezónu neměl ve Slavii jisté místo v sestavě, hrál jsem na Kobře. A pro letošek jsem sem přestoupil definitivně.

Vyzkoušel sis třetí i druhou nejvyšší juniorskou soutěž. Je mezi tím rozdíl?

Rozdíl tam je. Tempo je o něco rychlejší, ale těžko se mi to porovnává, protože má role v týmu byla úplně jiná, než je momentálně na Kobře.

Jakou máš představu o budoucnosti a tvojí hráčský kariéře? Chtěl by ses probojovat do profesionálního hokeje nebo půjdeš jinou cestou?

Zatím nad tím moc nepřemýšlím. Na příští sezónu by ale bylo skvělé, kdybych se dostal do áčka Kobry. Dá se říct, že to je můj nejbližší cíl, jinak do budoucnosti moc nekoukám. Protože je tohle moje poslední sezóna v juniorce, tak si to chci užít, a pak uvidím, jak to bude.

Jak se ti daří skloubit školu, Kobru a volný čas?

Myslím si, že to jde dobře. Tréninky máme většinou večer, takže školu stíhám v pohodě. Zároveň mám i nějaký volný čas pro sebe.

Jak jsi se dostal k hokeji?

Upřímně si to moc nepamatuju, ale nedávno jsem se o tom bavil s mámou. Říkala, že jsme po okolí obhlíželi sportoviště a zimní stadion se mi líbil nejvíc. Oproti ostatním klukům jsem začal celkem pozdě, myslím, že v osmi letech.

Máš nějaký hráčský vzor?

Vzor asi úplně nemám, spíš sleduju týmy obecně. V NHL je mým oblíbeným týmem Boston.

Co byl dosud tvůj nejlepší a nejhorší hokejový zážitek?

Nejhorší byl sestup z Extraligy juniorů se Slavií a z Ligy juniorů s Kobrou. Nejlepší zážitek byl turnaj v šesté třídě. Se Slavií jsme byli na turnaji v Číně a vyhráli jsme ho.

Máš oblíbený a neoblíbený tým proti kterému hraješ?

Nerad hraju proti slabším týmům, moc mě to nebaví a přijde mi, že mi to ani moc nedává. Raději mám zápasy třeba s Hvězdou nebo Slaným.


partneři klubu