14.02.2024

Kobra neudržela vedení a padla s Hronovem

Martina Nová


Braničtí vkročili do zápasu velmi dobře, když po první třetině vedli o dvě branky. Druhé dějství ale byla jak noční můra, a hosté dokonce šli do vedení. Před přestávkou ještě srovnal Nagy, jenže třetí dvacetiminutovka patřila jen Hronovu, a tak Kobra vyšla bodově naprázdno.


II/8, 14.02.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC WIKOV Hronov

3:5

(2:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Vlček (Šťastný, Urban), 10. Nagy (Vlček, Duda), 38. Nagy (Vlček) – 21. Popitič (Lederer, Vaňkovský), 24. Murtazin (T. Veselý, Hynek), 36. Hájek (Beneš, Straka), 47. T. Veselý (Murtazin, Hynek), 60. Táborský (Hájek, Beneš). Rozhodčí: Domský – Charvát, Brož. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5.

HC Kobra Praha: Málek – Stejskal, Holý, Kulinic, Horáček, Duda, Wolf – Houška, Šťastný (C), Bříška (A) – Nagy, Urban, Vlček – Petrák, Tichý, Kvasnička – Míšek, Matuška.

HC WIKOV Hronov: Malychin – Ondruš, Táborský, Rubáček, Kopecký, M. Veselý, Voňka (A) – T. Veselý (C), Vaňkovský (A), Popitič – Murtazin, Beneš, Straka – Lederer, Hájek, Hynek.

Komentář k utkání

Kobra do zápasu skočila na výbornou, od začátku byla aktivnější a měla více ze hry. To se jí také povedlo přetavit ve dvě branky. Skóre otevřel ve třetí minutě Filip Vlček střelou z levého kruhu. Následovalo oslabení hronova, které domácí potrestali. Na 2:0 zvýšil po souhře přihrávek Martin Nagy. To, že se Wikov nehodlá vzdát, předvedli jeho hráči koncem dějství, kdy si oni začali vytvářet šance.

Hosté zjevně během přestávky vyčistili hlavy a hned ve 21. udeřili. Z mezikruží snížil na rozdíl jednoho gólu Arťom Popitič a nebylo to zdaleka vše. O tři minuty poté Hronov srovnal po gólu Marata Murtazina a výsledkově se začínalo pomyslně od nuly, nicméně Kobru to poznamenalo na psychice. V druhé polovině navíc Hronov udeřil potřetí zásluhou Matěje Hájka. Kobra byla zralá na vhození ručníku do ringu, ale ještě se dokázala vzpamatovat. Na inkasování rychle odpověděl Martin Nagy a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 3:3.

Přestože se Kobra snažila bojovat a byla aktivnějším celkem, další trefu nepřidala. Naopak hosté zvládli využít zaváháních domácích a přidali navrch dva góly. Z rychlé protiakce se prosadil Tomáš Veselý a při hře bez brankáře zpečetil vítězství Hronova do odkryté branky Šimon Táborský. Kobra tak opustila utkání bez bodů.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Hráče jsme dopředu upozorňovali, aby se nenechali ukolébat dobrými výsledky v poslední době a že to bude těžký zápas. Vedli jsme 2:0, jenže někteří hráči si začali myslet, že se Hronov porazí sám. Soupeř má ale v mužstvu mnoho bojovníků, kteří dokáží využít šanci, když ji vycítí. Od našich hráčů nebylo vidět dostatečné nasazení a předvedli jsme asi nejhoší výkon za posledních 14 dní."

Vlastislav Vodřejc (HC WIKOV Hronov): "Odehráli jsme kvalitní utkání a hráči dodržovali stanovenou taktiku. Několikrát jsme zbytečně propadli dozadu, ale podržel nás brankář. Myslím si, že jsme vyhráli díky dodržené disciplíne.



partneři klubu