17.02.2024

Uhájené vítězství! Kobra veze tři body z Řisut

Vít Trubička


Po domácím nezdaru s Hronovem se Kobře tentokrát povedlo uzmout vítězství! Nad středočeskými Řisuty už v jednu chvíli vedla 4:0, avšak domácímu týmu se povedlo dokonce vyrovnat. Na branku na 4:4 ovšem přišla rychlá branická odpověď a díky ní se Kobra mohla radovat z dalšího důležitého vítězství v cestě do předkola play-off.


II/9, 17.02.2024 v 18:30

HC Řisuty

HC Kobra Praha

4:5

(0:3, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 25. Bílek, 31. Výrut (Čech, Strnad), 43. Petráš (Bílek), 52. Kolářík (Patyk, Zich) – 2. Tichý (Kvasnička, Matuška), 12. Šťastný (TS), 13. Bříška (Houška), 24. Šťastný (Bříška, Nagy), 53. Houška (F. Vlček). Rozhodčí: Němec - Goltsch, Jurak. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5.

HC Řisuty: Zeithaml (21. Pánek) – Strnad, Volráb, Zich, Malovický, Růžička, Kolářík (A) – O. Sýkora, Janeček, Petráš – Mulač, V. Procházka, Řepka – Patyk, Výrut, Chamrád (A) – Čech, Bílek (C), Pulda.

HC Kobra Praha: Málek – Dráb, J. Stejskal, Dudáček, T. Duda, Shaklein, Wolf – Houška, Bříška (A), T. Urban I – Šťastný (C), S. Tichý, Míšek – M. Kvasnička, Petrák, Matuška – Nagy, Janča, F. Vlček.

Komentář k utkání

Úvod z říše snů, tak vypadal start duel Kobry na ledě ve Slaném, kde své domácí zápasy hrají Řisuty. Už v čase 1:38 se totiž Braničtí dostali do vedení, když Stanislav Tichý převzal pas po Kvasničkově obkroužení branky a poslal jej k bližší tyči Zeithamlovy klece.

Aktivita hře nechyběla, a to ani na jedné straně. Ovšem oba gólmani zvládali veškeré akce likvidovat. Zlom nastal ve dvanácté minutě. Nejprve se podařilo navýšit vedení Kobry Tomáši Šťastnému díky povedenému trestnému střílení nad vyrážečku řisutského gólmana. Navíc o necelou minutu později skóroval Kamil Bříška, který si v mezikruží vymíchal Zeithamla a umístil kotouč do středu branky.

Kobře se posléze dařilo kontrolovat hru, avšak gól už žádný nepadl a do druhé třetiny tak držela tříbrankový náskok.

Druhou část zápasu začaly Řisuty s novým maskovaným mužem, Tadeáše Zeithamla mezi třemi tyčemi vystřídal Petr Pánek. Příliš mu to ale nebylo platné, neboť v čase 23:29 inkasoval z hole Tomáše Šťastného. Ten si gólmana položil a okolo něj poslal puk za brankovou čáru.

Na tuto trefu ale přišla po minutě řisutská odpověď díky samostatnému úniku Vítězslava Bílka. Kobra se snažila, přesto i další gól vsítili Středočeši. Tentokrát Jan Výrut, jemuž se zadařilo dopravit mezi tři tyče přihrávku zpoza brány.

Přetahovaná ve střeleckých šancích neustávala, avšak už ani jeden kotouč neskončil za brankovou čáru. Kobra tedy stále držela náskok, v tomto případě 4:2.

Do závěrečné periody se ovšem nepovedlo Kobře vstoupit úplně ideálně, naopak Řisuty se vrátily do hry. Ve 43. minutě dorazil odraženou Bílkovu střelu Zdeněk Petráš. Později se jim navíc povedlo vyrovnat díky zakončení Václava Koláříka.

Hráčům Kobry se ale nastalý stav nelíbil a už o dvě minuty později si uzmuli vedení zpět. Vladislav Houška převzal puk po přihrávce od Vlčka a blafákem ho poslal za Pánkova záda. Zbytek utkání si už Braničtí ohlídali a po domácím nezdaru s Hronovem ukořistili další vítězství v cestě za postupem do předkola play-off.




partneři klubu