27.02.2024

Kobru čeká předposlední výjezd. Zamíří na led Kralup

Marek Baloun

Kobra v nadstavbě vyčerpala předepsaný počet domácích zápasů, z venkovních jí ale zbývají ještě dva. Postup už mají jistý, týden u soupeřů začínající na ledě Kralup si tak můžou užít v klidu, Utkání začíná v 18:30.

Středočeši se v tabulce nacházejí se 44 body na 11. místě, což by v tento moment znamenalo nepostup. Do problémů se Kralupy dostaly díky slabému listopadu, kdy bodovali pouze jednou, a to ještě jen v prodloužení. Do středečního utkání jdou nicméně se dvěma výhrami v řadě, ze kterých nebýt prohry s Benátkami, mohla být i šňůra pětizápasová. Tým Martina Příhody nejprve přehrál těsně Hronov (3:2), v posledním kole pak porazil Cheb. Kralupy jakožto domácí tým naprosto ovládl první polovinu zápasu, kdy postupně nasázel tři branky a pak se už jen bránil. Gólman Novotný nakonec za sebe pustil pouze jednu trefu Skuhravého a konečný stav utkání tak po 60. minutě byl 3:1. Vítěznou branku na 2:0 zaznamenal bývalý hráč Kobry Václav Zídek.

Pražané mají aktuálně také dva zápasy bez porážky, obzvlášť ten z minulé středy ale byl velmi cenný skalp. Pražané totiž doma přivítali Benátky, které vedou skupinu poražených a mají postup víceméně jasný. Úvodní branka padla až zkraje 2. třetiny při trestném střílení, které provedl Tomáš Šťastný. Hosté sice brzy vyrovnali, domácí ale postupně odskočili nejdříve na 5:2 a po snížení na konečných 7:3. O vysokou výhru se zasloužil nejvíce Filip Vlček, který si zapsal krom jedné asistence hlavně hattrick. Hlavní lodivod Miloslav Šeba tak byl poměrně spokojen. „Úkol, který jsme si dali, se nám podařilo splnit: na Cheb máme náskok deset bodů, a nejhůře tak skončíme desátí. Dnes jsem očekával, že to bude vyrovnané utkání, jelikož Benátky mají kvalitní tým. Zbytečně jsme sice faulovali, což nás stálo mnoho úsilí, ale nepolevili jsme a ve druhé třetině jsme rozhodli. Pomohl nám i skvělý výkon Filipa Vlčka, který si zapsal hattrick. Pro nás bude důležité teď získat body v Kralupech a usadit se na devátém místě.“

Braničtí mají se soupeřem v nadstavbě pozitivní statistiku. Ze tří posledních utkání ztratili Pražané jen jedno, poslední pak vyhráli vysoko 6:2.


související články


partneři klubu