05.03.2024

Krok od čtvrtfinále! Kobra vyhrála první utkání předkola v Mostě

Tadeáš Podolka


Branickým hokejistům se úvodní střetnutí v rámci předkola play off vydařilo na jedničku. MOSTECKÉ LVY přetlačila družina Miloslava Šeby výsledkem 4:1. Série se tak vrací na led v hlavním městě, kde se druhé utkání odehraje již ve čtvrtek od 18:00!


PK1, 05.03.2024 v 18:00

MOSTEČTÍ LVI

HC Kobra Praha

1:4

(1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Jindra (Řehoř, Steinocher) – 12. M. Kvasnička (Horáček), 27. F. Vlček (Šťastný, Šteiner), 51. Šťastný (Bříška, Nagy), 57. Šťastný Rozhodčí: Bernat – Janíček, Juránek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 221. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:4.

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl – Rykl, Havlůj, Steinocher, Hoffmann, Křen, Hocelík, Vojíř – Berčík, Písařík, J. Procházka – Jindra, Řehoř, Mical – Buberl, V. Král, Böhm – Pačan.

HC Kobra Praha: Málek – J. Stejskal, Šteiner, Dráb, T. Duda, Dudáček, Horáček, Shaklein – Bříška, Šťastný, Nagy – Houška, S. Tichý, F. Vlček – M. Kvasnička, Petrák, Míšek – Matuška, Janča.

Komentář k utkání

Braničtí vstoupili do zápasu lépe než jejich soupeř ze severu Čech, ve 12. minutě otevřel skóre utkání Matěj Kvasnička, jehož teč před brankou překvapila Lukáše Hosnedla a puk zapadl do sítě mostecké klece. Lvi ale dokázali srovnat o 3 minuty později, a to zásluhou Davida Jindry, jemuž vyšla velmi troufalá kličkovaná tak dobře, až překonal Romana Málka v brance Kobry. Vyrovnaný stav 1:1 platil až do konce první části.

Ve druhé třetině byl k vidění pouze jediný gól - na 2:1 pro Kobru jej zaznamenal ostřílený Filip Vlček, kterého vybídl ke skórování Tomáš Šťastný. Ještě měl velkou příležitost Robin Míšek, který upaloval sám na Hosnedla, ten ale branického forvarda zázračně vychytal.

Třetí perioda patřila opět hostům z hlavního města, kteří nasázeli Severočechům dvě branky, o které se postaral kapitán Šťastný. Nejprve se tento zkušený útočník prosadil v 51. minutě po souhře s Kamilem Bříškou. Definitivní tečku za utkáním udělal centr Pražanů v 57. minutě, kdy si pohrál s obranou Mostu a propálil Hosnedla - 4:1!

Kobra tak zvládla první utkání předkola play off a na svém kontě má mečbol. Do čtvrtfinále ji stačí jediná výhra, kterou si můžou svěřenci Miloslava Šeby připsat již ve čtvrtek na branickém ledě od 18:00!




partneři klubu