09.09.2022

Přetahovanou o každou branku nakonec v poslední minutě vyhrála Kobra

Marek Baloun


Pražanům se povedl další skalp na úkor druholigového nováčka. Divoká třetí třetina viděla hned čtveřici branek, kdy se oba týmy po každé trefě střídali. Nedisciplinovanost domácích ale v poslední minutě potrestal dvougólový střelec Tomáš Šťastný, shodou okolností na vrub bývalého spoluhráče a kapitána Kobry Kamila Bříšky.


přát., 09.09.2022 v 18:00

HC Benátky nad Jizerou

HC Kobra Praha

2:3

(0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 49. Šafránek (Bříška, Špaček), 55. Šafránek (Bříška) – 8. Jedlička (Šteiner, Straka), 49. Šťastný (Šteiner), 60. Šťastný (Straka). Rozhodčí: Čáp – Horažďovský, L. Svobodová. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. Diváci: 115. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Benátky nad Jizerou: Sejpal – Čížek, Klodner, Antoš, Tondr, Mrkvička, Mašek – Bříška, Šafránek, Špaček – Stehlík, Havlas, Zumr – Křenek, Král, Dvořák – Peca.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Straka, Knesl, Holý, Svach, Ženíšek – Šťastný, Jedlička, Kolda – Martínek, Míšek, Petrák – Novák, Janča, Ksandr – Zídek.

Komentář k utkání

První třetina patřila převážně hráčům Kobry, kteří už na konci druhé minuty dvakrát pořádně provětrali gólmana Sejpala. Ofenzíva Pražanů pokračovala nadále a po střelách Martínka, Tondra nebo Šťastného se nakonec mohl radovat Jakub Jedlička. V polovině přesilové hry zůstal osamocen před brankou a nadvakrát dokázal dostat puk do benátské branky. Branické hráče branka ještě více nastartovala a zasypávali Sejpala dále, Kolda, Zídek ani Petrák už ale štěstí neměli. To domácí taktéž dostali přesilovku a Šafránek byl v dobré střelecké pozici, přihrávka od Antoše mu ale přeskočila hůl a Kobra tak s mírným náskokem šla do druhé třetiny.

V té se, alespoň co se iniciativy týče, role obrátily. Bývalý kapitán Kobry Kamil Bříška hned zkraje zkusil zavelet k útoku, hostující defenzíva ho ale stejně rychle ze třetiny vypakovala. Kobra následně dostala trest za špatné střídání a Sochůrek musel čelit jedné ráně za druhou, vše ale zvládl. Benátky pokračovaly v nabytém tlaku, pražská defenzíva ale zdařile blokovala a srážela jednu střelu za druhou a co prošlo, to si pohlídal Sochůrek v brance. Takto se vydrželi Pražané bránit až do konce dvacetiminutovky, za to domácí celek postihla nepříjemnost v podobě zranění obránce Čížka, který si přisedl koleno.

V polovině třetí třetiny se po dalším období tlaku snažily Benátky zápas srovnávacím gólem zdramatizovat. Při početní výhodě si Bříška všiml nepokrytého Davida Šafránka a ten se zapsal do statistik střelou k bližší tyči. Jenomže uběhlo přesně čtyřicet vteřin a pro změnu letěly ruce nad hlavy Pražanům. Benátečtí nebyli v předbrankovém prostoru dostatečně důrazní a nechali Tomáše Šťastného obkroužit branku a procpat kotouč pod roztaženým Sejpalem. Síly a šance pak byly poměrně vyrovnané, domácí ale dokázali ještě jednou srovnat stav. Opět to bylo v přesilovce a opět u toho byl David Šafránek, který tentokrát potřeboval jen tři vteřiny od začátku trestu, aby dostal buly od Bříšky a propálil vše, co mu stálo v cestě. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, jenomže přesně se začátkem poslední minuty základní hrací doby se na hokejkách Kobry stvořila rozhodující trefa. Na kruhu před Sejpalem se při dvojité přesilovce dostal k puku Tomáš Šťastný a jako Šafránek se i on zapsal jako dvougólový střelec. S jen pár vteřinami do konce už nezbývalo domácím příliš času na odpověď a Kobra se tak mohla po hvizdu sudího radovat z druhé výhry nad tímto týmem.



Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): První třetina nebyla z naší strany ideální. Hráli jsme moc profesorsky, málo jsme stříleli. Právě v tomto nás soupeř v první třetině převyšoval. Ve druhé třetině jsme se stali aktivnějším týmem, bohužel jsme ale neskórovali. Závěrečná třetina byla z naší strany asi nejlepší. Oba týmy vstřelily dvě branky z přesilových her, hosté skórovali jednou i ve hře pět na pět. Bylo to vyrovnané utkání, kde hrály prim přesilové hry. Nejsem vůbec nadšený z výkonu v první třetině. Něco jsme si k tomu řekli, poté se to trošku zlepšilo. Ve třetí třetině jsme museli hýbnout se sestavou. Mrzí mě zranění Čížka, který je naším stěžejním bekem, ale to je sport.

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Vzhledem k tomu, že jsme dnes v sestavě měli pět náhradníků, které jsme chtěli vyzkoušet, výsledek je pro nás dobrý. Stále je to ale příprava, ukáže se až v mistrovských zápasech. Kluky musím pochválit, protože plnili to, na čem jsme se dohodli. Bylo to vyrovnané utkání, přesto si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát.



partneři klubu