19.10.2022

Třetí domácí výhra v řadě! Kobra zvládla přestřelku s Chomutovem

Vít Trubička


Tohle vítězství je velmi cenné! Braničtí na svém ledě v přetahované o vítězství obrali o body chomutovské Piráty a připisují si tak už třetí domácí výhru v řadě. Přitom tato se nerodila úplně lehce, Kobra hned zpočátku musela otáčet skóre. Pomohl ale hattrick navrátilce Jakuba Jedličky.


9. kolo, 19.10.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

Piráti Chomutov

6:4

(3:3, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Kolda (Zídek, Holý), 8. Jedlička (Šteiner, Šťastný), 16. Jedlička (Šťastný, Šteiner), 30. Petrov (Martínek), 33. Jedlička (Novák, Ženíšek), 60. Novák (Jedlička) – 1. Chrpa (Hübl, Lukeš), 12. Mežnar (Matai), 16. Zajíček (Chlouba), 58. Chrpa (Charousek). Rozhodčí: Šperl – Jurak, Hlinka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 26:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Kobra Praha: Kmec – Šteiner (A), Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, Jedlička, Kolda, Janča, Martínek, Míšek, Ksandr, Zídek, Novák, Šťastný (C).

Piráti Chomutov: Běhula (33. Hanuljak) – Charousek, Hynek, Havel (A), Pavlát, Matai, Váchal, Ferbas – Lukeš, Hübl (C), Chrpa (A) – Chlouba, Rindoš, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Koblížek.

Komentář k utkání

Do zápasu nevstoupili Braničtí zrovna ideálně. Už po 11 vteřinách hry prohrávali o jednu branku, když se po buly utrhl Jakub Chrpa a překvapil Kmece ranou k levé tyči. Radost Chomutovským ale příliš dlouho nevydržela. Střelu Dominika Nováka sice Běhula ještě zvládl vyrazit z brankové čáry, na následný pokus Matěje Koldy už byl krátký.

O chvilku později se navíc Kobra ujala vedení. V akci se objevil Jakub Jedlička, který měl před sebou otevřenou dálnici na levé straně ledové plochy. Na Běhulu tak poslal povedenou technickou střelu, na níž si sice gólman Chomutova zvládl sáhnout lapačkou, nicméně puk i tak skončil za jeho zády.

Dramatický vývoj první třetiny ale neustal. Piráti se totiž znovu dostali do hry zásluhou Erika Mežnara, který osamocen přesně zakončil do Kmecovy svatyně. Přestřelka následně pokračovala úspěšnou dorážkou Jakuba Jedličky v čase 15:15, na níž o 11 vteřin později reagoval Jakub Zajíček. Žádnou další trefu už první perioda nepřinesla, do kabin tak oba celky šly za vyrovnaného stavu.

Úvod druhé části zápasu vyšel lépe hostům. Už v první minutě byli blízko vstřelení gólu. Postupně se ale do akce více dostávala Kobra. V první chvíli sice Běhula Svachovu šanci pokryl, nicméně poté inkasoval po trefě Daniila Petrova. Branickým se navíc povedlo odstoupit na dvoubrankový rozdíl. Jakub Jedlička povedenou technickou ranou kompletoval svůj hattrick. Tím také vyhnal Běhulu z brány a mezi tři tyče se postavil Miroslav Hanuljak.

Chomutovští se sice do konce třetiny ještě snažili něco s nepříznivým stavem udělat. Matěj Kmec ale udržel celou dobu situaci pod kontrolou, Kobře tak před závěrečnou třetinou zůstalo dvoubrankové vedení.

I start závěrečné třetiny vyšel lépe Chomutovu, kterému k tomu pomohla i přesilová hra. Kobra ale tlaku ze strany hostujícího týmu úspěšně vzdorovala. Vzápětí se navíc sama dostala k dvojnásobné přesilovce. Tu ovšem nevyužila.

S přibývajícím časem se ale více dařilo Pirátům, kteří se v čase 57:23 dostali na rozdíl jediné branky. O kontaktní gól se postaral Jakub Chrpa. Do poslední minuty zápasu tak ještě stihli Chomutovští odvolat gólmana. To se jim ale stalo osudným. Trefou do prázdné branky definitivně utnul pirátské naděje na bodový zisk Dominik Novák a výhra tak zůstala v Braníku.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Výborný zápas od začátku, oba týmy hrály na doraz, bylo to pěkné utkání. My jsme ale podle našeho soudu chtěli víc a dali jsme góly které jsme potřebovali. Pak už jsme to ve třetí třetině kontrolovali. Od všech hráčů, včetně gólmana, dobrý zápas."

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): "Začali jsme dobře, ale paradoxně nám to trošku uškodilo. Vedli jsme od dvanácté vteřiny a hráči si asi mysleli, že to půjde samo. Ale to bohužel v této soutěži nejde. Musíme každé sřídání, pokaždé když jsem na ledě, ať tam jsem dýl nebo míň, musím prostě dřít, musím se s někým srazit, musím bojovat. Nemůžu si myslet že to za mě někdo odedře. Posledních deset nebo osm minut jsme hráli tak jak bychom měli, trochu bojovat a rvát se o to, ale to nám dnes chybělo celý zápas."



partneři klubu