02.11.2022

Klatovy nad síly Branických. Třetí třetina rozhodla

Vít Trubička


Zápas v Klatovech tentokrát Kobře nevyšel úplně dle představ. Kobra se sice jako první dostala do vedení, které držela ještě na prahu třetí třetiny. Pak se ale domácímu týmu povedl dvougólový obrat a následná pečeť v podobě trefy do prázdné branky. Ze západních Čech tak Braničtí odjíždějí s nepořízenou.


13. kolo, 02.11.2022 v 18:00

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

4:2

(1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Matoušek (Beránek, Vajner), 43. Roubal (Kvasnička, Walter), 56. Čech (Walter, Kvasnička), 60. Kvasnička (A. Ženíšek) – 6. Janča (Svach, Martínek), 31. Novák (Šťastný, Jedlička). Rozhodčí: Červenka – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

SHC Klatovy: K. Kolář – Pánek, Houfek, Zich, Vajner, Kovářík, Walter, Houdek – Beníšek, Roubal (C), Kvasnička, F. Kolář, Beránek, R. Šeba, Čech, Kosnar, A. Ženíšek (A), Matoušek.

HC Kobra Praha: Sochůrek (21. Kmec) – K. Ženíšek, Knesl (A), Duda, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, Jedlička, Šťastný (C), Janča, Martínek, Míšek, Ksandr, Kolda, Novák, Daniel.

Komentář k utkání

Do zápasu se podařilo vstoupit lépe pražskému celku. Po zvládnutí úvodního náporu Klatov totiž otevřel skóre Jakub Janča, který v šesté minutě posunul kotouč přesně pod břevno branky Kristiána Koláře.

Vedení Kobře ovšem vydrželo jen dvacet vteřin. Jiří Beránek se totiž zvládl utrhnout do útočného prostoru a z levého kruhu poslal přesný pas na Aleše Matouška, který posléze už celkem jednoduše doklepl kotouč do odkryté klece Branických.

Šance na skórování ovšem s přibývajícím časem rozhodně neubývaly. Na straně Kobry zahrozil Adolf Straka, domácí dokonce poslali kotouč za brankovou čáru. K jejich smůle však po odpískání nedovoleného zákroku Adama Ženíška. Žádný další platný gól už ale k vidění nebyl, proto odcházely oba týmy do šaten za vyrovnaného stavu.

Druhou část utkání zahájila Kobra s Matějem Kmecem mezi třemi tyčemi. A změna to byla ku prospěchu věci, Braničtí záhy dokázali dostat soupeře pod tlak. Nadějnou příležitost měli Kolda s Danielem, posléze se dostali opět do vedení. Zadovku zpoza branky dokázal doklepnout za záda klatovského gólmana Dominik Novák.

Po zbytek třetiny byla k vidění poměrně vyrovnaná hra, ovšem bez žádné výraznější příležitosti, ať už na jedné, či na druhé straně. Díky tomu ale Kobra vstoupila do závěrečné fáze utkání s jednobrankovým náskokem.

To ale Branickým v třetí periodě příliš dlouho nevydrželo. V čase 42:58 umístil Josef Roubal z mezikruží puk k pravé tyči Kmecovy branky a bylo opět srovnáno. Právě Roubal měl o malou chvíli později šanci na vstřelení dalšího gólu, Matěj Kmec se ovšem tentokrát blýskl famózním zákrokem.

Klatovské vyrovnávací gól tedy evidentně nabudil, o čemž svědčilo množství dalších šancí. Dlouho si ovšem lámali zuby na připraveném gólmanu Kmecovi. Zlom přišel až v 56. minutě, kdy se poprvé dostali do vedení. Daniel Čech využil nepozornosti obrany Kobry a procedil kotouč přesně mezi betony Kmece.

Na prahu poslední dvouminutovky si ještě Braničtí vzali oddechový čas. Ani to jim ovšem nepomohlo. Naopak, definitivní podobu skóre určil devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou doklepnutím puku do prázdné branky Vlastimil Kvasnička. Kobra tak odjížděla z Klatov s nepořízenou.




partneři klubu