26.11.2022

Z Jablonce bez bodu, Kobra podlehla domácím Vlkům

Vojtěch Martinek


Sobotní večer zavedl svěřence Miloslava Šeby na půdu Jablonce. Kobra si proti aktuálně čtrnáctému týmu tabulky chtěla spravit chuť po středečním nepovedeném utkání v Mostě, nakonec se jí ale nepodařilo Vlky obrat o body. Ty po výsledku 5:1 zůstaly na severu Čech, přičemž pod jediný gól hostů v zápase se podepsal ostrostřelec Václav Zídek.


20. kolo, 26.11.2022 v 18:00

HC Vlci Jablonec nad Nisou

HC Kobra Praha

5:1

(1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Jursa (Dušek), 21. Jursa (Dušek), 35. Maďar (Brokeš), 49. Bouřil (Svík, Jursa), 50. Špaček (Starý) – 35. Zídek (Jedlička). Rozhodčí: Glanc – Hradil, Thuma. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek – Starý, Pavlů (A), Had, Filip, Abraham, Bitman, Kollert, Koutecký – Jursa, Maďar, Foerster, Špaček, Dušek (A), Plíhal (C), Bouřil, Svík, Brokeš.

HC Kobra Praha: Sochůrek (50. Kmec) – Stejskal, Knesl (A), Duda, Holý, Straka, Svach – Míšek, Tichý, Šťastný (C), Janča, Jedlička, Martínek, Zídek, Petrák, Kvasnička.

Komentář k utkání

Na první gól se v sobotním utkání kulatého 20. kola mezi Jabloncem a Kobrou čekalo jen necelých šest minut. Hostující obranu rychlá akce soupeřů zaskočila a situaci tak musel řešit Sochůrek, který střelu Duška vyrazil jen na hokejku volného Martina Jursy. Dorážka šla přesně mezi tři tyče.

Domácí byli nebezpeční i nadále a do kvalitních šancí se sem tam dostal i tým kouče Šeby. Ani jedna akce ale neskončila dalším gólem, a do pauzy se tak po siréně šlo za stavu 1:0.

Severočeši hýřili aktivitou i po přestávce a už minutu po prvním buly druhé části slavili další zásah. I tentokrát u toho byl Martin Jursa, jenž tentokrát puk za Sochůrka dopravil zakončením z otočky z prostoru mezi kruhy.

V pětatřicáté minutě to už s Pražany začalo vypadat špatně. Brokeš prostrčil puk skrz nepozorné hostující zadáky na Patrika Maďara, který ze střídačky naskočil rovnou do úniku a bez váhání upravil na rozdíl tří branek.

Před pauzou pak byl k vidění ještě jeden zásah, tentokrát na opačném konci hrací plochy. Velmi rychlou odpověď na poslední jablonecký úder zařídil krásnou střelou ke vzdálenější tyči Václav Zídek, po dvou periodách tak platil stav 3:1.

Poslední třetina přinesla jen další dvě trefy na konto domácích. V polovině dějství se prosadil Kryštof Bouřil, kterému na jeho gól asistoval Daniel Špaček. Právě druhý jmenovaný se nedlouho poté podepsal pod pátou a poslední ránu Vlků, který uzavřel střeleckou listinu utkání. Po výsledku 5:1 zůstaly všechny body ve městě skla a bižuterie.




partneři klubu