21.02.2024

S Benátkami cenná výhra! Kobra poskočila na čelo tabulky

Vít Trubička


Důležitá výhra pro Kobru! Braničtí se doma potkali se středočeskými Benátkami nad Jizerou, se kterými bojovali o první místo v nadstavbové skupině. Po bezgólové první třetině se záhy dostali do vedení a to už udrželi po zbytek zápasu. Díky tomu se mohou radovat z vítězství 7:3, díky kterému se prozatím posunuli na první místo tabulky nadstavbové skupiny B.


II/10, 21.02.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Benátky nad Jizerou

7:3

(0:0, 4:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 21. Šťastný (TS), 33. Vlček (Petrák, Houška), 37. Nagy, 40. Vlček, 48. Šťastný (Vlček, Stejskal), 57. Vlček (Tichý), 58. Bříška (Nagy) – 27. Hozák (Šafránek, Mašek), 37. Lytvynov (Havlas), 49. Antoš (Lytvynov) Rozhodčí: Šperl - Hlinka, Figer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 186. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3.

HC Kobra Praha: Málek – Stejskal, Dudáček, Duda, Petrák, Wolf, Dráb – Nagy, Šťastný (C), Bříška (A) – Houška, Tichý, Vlček – Míšek, Matuška, Kvasnička – Janča.

HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Antoš, Lytvynov, Kliment, Mašek, Knesl, Němeček, Fišer – Hozák, Havlas (A), Řepík – Jankovský, Šafránek (C), Zumr – Kučera, Vágner, Peca.

Komentář k utkání

Kobra nemrhala s časem a hned zkraje utkání se vydala do střeleckého prostoru před Brázdila. Benátecká obrana si ale s tlakem dokázala poradit a naopak záhy získali Středočeši výhodu přesilové hry.

Tu první sice Braničtí přečkali bez úhony, dokonce v jejím závěru se utrhl do nadějného úniku Filip Vlček. Pak ale čekalo na Kobru více jak minutu trvající dvojnásobné oslabení. Ovšem i v něm se domácímu týmu zadařilo a na tabuli stále svítil stav 0:0. Na tom se ani přes řadu příležitostí nic nezměnilo a druhá část utkání začala za vyrovnaného skóre.

Úvod druhé třetiny patřil jednoznačně Kobře. Už po deseti vteřinách se domácí dočkali trestného střílení po faulu na Kamila Bříšku. Toho se chopil kapitán Tomáš Šťastný, který umístil puk k levé tyčce Brázdilovy klece a otevřel tak skóre utkání. Braničtí ani nadále neotáleli ve střeleckých příležitostech, k čemuž jim pomohly i další dvě přesilovky.

Tlak v prostoru před benáteckou svatyní ovšem kýžené ovoce v podobě další vstřelené branky nepřicházel. Naopak, tři vteřiny před koncem přesilovky Kobra inkasovala. Jiří Hozák si najel rovnoběžně s brankovištěm na vzdálenější tyč a bekhendem srovnal skóre.

Přetahovaná ovšem pokračovala a oba gólmani tedy museli být neustále ve střehu. O něco více ze hry měla domácí Kobra, která si přeci jen vytvořila o píď vícero šancí. Také se díky tomu dostala do vedení. Ve 33. minutě obdržel Filip Vlček křižný pas na vzdálenější tyč od Petráka, jež následně ihned uklidil za Brázdilova záda.

V závěru ještě Kobra přežila oslabení a krátce po jeho skončení zvládla navýšit skóre. V čase 36:26 se utrhl na levé straně Martin Nagy a po brejku překonal Brázdila poměrně nenápadnou střelou. Odpověď Ivana Lytvynova ale přišla okamžitě. Už po buly se benátecký forvard vydal dopředu a z mezikruží poslal kotouč do volné skuliny mezi nohama Romana Málka.

Jak Kobra, tak Benátky se snažily s výsledkem něco udělat. Úspěšnější v tom ale byla Kobra. Filipu Vlčkovi se totiž podařilo vypíchnout puk Zumrovi, rychle se s ním otočit a následně jej umístit pod víko Brázdilovy klece. Třetí třetinu tak zahajoval domácí tým za slibného vedení 4:2.

Do poslední periody vlétly aktivněji Benátky, které už od první minuty zatápěly gólmanu Málkovi. Kobra se ale nenechala zahanbit a celkem rychle převzala otěže hry, čímž musel být i Brázdil na pozoru. Benátecká obrana ovšem zvládla situaci udržet pod kontrolou. Braničtí jí dokázali pokořit až v další přesilovce, když se utrhl do brejku Tomáš Šťastný a poslal z mezikruží nekompromisně kotouč do branky hostů.

Ovšem znovu na sebe odpověď nenechala dlouho čekat. Už po minutě hry totiž dokázal snížit Milan Antoš. Díky tomu ve větší aktivitě pokračovaly Benátky, byť hned první Jankovského šanci Málek zlikvidoval. Středočechům následně hrála do karet i další přesilovka. Právě s nimi se v závěru zápasu roztrhl pytel, přestože v nich gól nepadl.

Krátce po skončení oslabení Kobry už ale ano. Filip Vlček využil souhry se Stanislavem Tichým a umístil kotouč do odkrytého prostoru u pravé tyče Brázdilovy klece, čímž kompletoval svůj hattrick v tomto zápase. Chvilku nato pojistil vedení Kobry prostrčením puku do skuliny mezi bližší tyčkou a gólmanem Kamil Bříška. Závěr utkání se tedy dohrával před benáteckou svatyní, avšak gól už k vidění. I tak Braničtí v tomto důležitém klání došli k pohodlné výhře 7:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Úkol, který jsme si dali, se nám podařilo splnit: na Cheb máme náskok deset bodů, a nejhůře tak skončíme desátí. Dnes jsem očekával, že to bude vyrovnané utkání, jelikož Benátky mají kvalitní tým. Zbytečně jsme sice faulovali, což nás stálo mnoho úsilí, ale nepolevili jsme a ve druhé třetině jsme rozhodli. Pomohl nám i skvělý výkon Filipa Vlčka, který si zapsal hattrick. Pro nás bude důležité teď získat body v Kralupech a usadit se na devátém místě."

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): "Utkání se nám hrubě nepovedlo, soupeř trestal skoro všechny naše chyby. Kobra ukázala ohromnou kvalitu v zakončení, kde má strašně kvalitní hráče. My jsme v pondělí trénovali v sedmi, včera ve dvanácti, prostě jsme to nějak slepili. Řádí u nás nějaká viróza a nakonec jsem rád, že jsme zápas odehráli, jak odehráli. Bojovali jsme a na konci jsme neměli síly. Ale s takovým výkonem dál hrát nemůžeme, abychom mohli pomýšlet na play-off. Naštěstí Cheb prohrál, tak nám to nahrálo do karet."



partneři klubu