24.08.2018

Ani tentokrát Kobra na Slavii nestačila. Hosté rozhodli ve třetí části

Šimon Sýkora


P R A H A - Po dvou letech došlo k měření sil mezi druholigovou Kobrou a prvoligovou Slavií. I tentokrát se radují z výhry hosté z Edenu, utkání to bylo ale až do konce druhé třetiny vyrovnané. Výsledek 2:6 tak vypadá jednoznačně, domácí se ale za svůj výkon stydět nemusí.


přát., 24.08.2018 v 17:00

HC Kobra Praha

HC Slavia Praha

2:6

(0:1, 2:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 37. Schejbal (Bureš, Hlinka), 38. Kellner (Šťastný, Drahorád) – 18. Všetečka (Šmerha), 33. Kohút (Všetečka), 42. Saňa (Šteiner David, Furch), 51. Jaša (Šergl), 53. Hasil (Brož, Saňa), 56. Hradil. Rozhodčí: Čáp – Horký, Hnát. Vyloučení: 4:4, navíc Bílek OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6.

HC Kobra Praha: Novák (od 41. Bílek) – Drahorád, Ryzák, Verbík, Bureš – Malovický, Kellner, Šťastnný, Tuma, Kysela, Hlinka, Šteiner Dominik, Schejbal, Jedlička, Žemlička

HC Slavia Praha: Šorf – Hejda, Valík, Duda, Steinocher, Antoš, Saňa, Macek, Šteiner David, Furch, Matějka, Šergl, Jaša, Tejral, Všetečka, Kohút, Šmerha, Brož, Hradil, Hasil

Komentář k utkání

Utkání začalo živě, Kobra i Slavia se vystřídaly v útocích, ale bez střel. První si sáhl na puk z gólmanů domácí Novák. Následně proběhla vyloučení na obou stranách, oba týmy měly k dispozici přesilovky. Nikdo svou výhodu ale využít nedokázal. Dále se hrálo opět poměrně vyrovnaně, první branka přišla až ke konci periody. Kobra si držela útočné pásmo a vytvářela tlak, Slavia ale založila protiútok a Robin Všetečka z něj vytěžil gól. Na jeho střelu si Novák sáhl lapačkou, puk mu ale přes ní propadl do brány.

Zkraje druhé třetiny se několikrát vylučovalo. Žádné z mužstev výhodu nevyužilo, Slavia měla dokonce asi půl minutovou dvojnásobnou přesilovku. Krátce po polovině zápasu zvýšil na dvoubrankový rozdíl Tomáš Kohút a zdálo se, že si hosté skóre již pohodlně pohlídají. O pár minut později se ale prosadila i Kobra a rázem bylo utkání na začátku.

Nejprve šel na trestnou lavici Hejda, domácí jí využít opět nedokázali. Přesně 20 sekund po jeho návratu na led se na modré čáře napřáhl Jakub Schejbal a přidal třetí přesný zásah v přípravě. Po další půlminutě byl před Šorfem velký zmatek, několik hráčů se motalo kolem brankoviště a snažili se puk zasunout do brány, respektive vyhodit. Dokázal se v něm zorientovat David Kellner a vyrovnal. Další důležitý moment ve druhé části nepřišel. Na začátku třetí třetiny Kobra vystřídala gólmany, jak má tuto přípravu ve zvyku, Bílek nahradil Nováka. Necelé dvě minuty po začátku kapituloval Bílek poprvé, David Šteiner našel zadovkou před bránou Josefa Saňu. Ten střelou zápěstím vsítil rozdílovou branku. Nakonec byl tento gól vítězný.

Velkou šanci měl Schejbal, který dokázal zachytit rozehrávku Slavie, udělal kličku před bránou a málem zakončoval za Šorfův beton. Na puk však v klíčové chvíli nedosáhl. Kobra měla ještě několik šancí, prosazovali se ale již jen hosté. V polovině třetiny jel Šergl s Jašou 2 na 1. Šergl přihrál na střed hřiště přes domácího obránce. David Jaša dostal pas přímo na hůl a kličkou zakončil. Následovala akce, kterou Bílek likvidoval vleže na břiše, domácí obrana dokázala kotouč vyhodit. Po další nádherné kombinaci ale přeci jen zvyšoval Matěj Hasil.

Slavia si od této branky držela prakticky konstantní tlak, poslední, kdo ho využil gólově, byl Damien Hradil. Jeho střela z ostrého úhlu šla přes hráče, domácí brankář měl nejspíš zakrytý výhled. Po minutě a půl od této branky přišel moment, při kterém se minimálně hosté obávali, co se stalo. Po střetu s jedním z domácích zůstal na ledě ležet Milan Antoš, po pár desítkách sekund se ale zvedl a bez pomoci dojel na střídačku. Nic dalšího zápas nepřinesl, Slavia tak porazila Kobru ve dlouho vyrovnaném utkání 6:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Zápas jsme chtěli hrát aktivně, Slavia tady díky včerejšímu zápasu se Spartou měla mladý tým. Měli tu hráče, kteří by s vrškem druhé ligy měli hrát vyrovnanou partii. Dvě třetiny se nám dařilo, myslím, že podali slušný výkon všichni hráči, včetně brankáře Nováka. Ale bohužel po druhé třetině jsme nedali gól, i když jsme měli několik šancí. Místo toho dali oni dva góly a pak už byla hra ve prospěch Slavie. Myslím si, že pro nás to je důležité utkání a ukázalo nám řadu nedostatků. To se týká ať už útočné fáze nebo té obranné. Pro nás je důležité se z toho teď v tréninku pořádně poučit a jít do toho. Vyztužit ještě mančaft dvěma útočníky a myslím si, že to bude dobrý.

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Přijeli jsme s nejmladšími kluky, měli jsme tam juniory, nejstarší dva hráči byly ročníky 95 a 96. Proto tomu ten výkon taky odpovídal. Měli jsme dobré nasazení, dobrý pohyb, ale v té hokejovosti nám tam trošku chyběla přesnost. Přibližně v půlce zápasu jsme za stavu 2:0 nevyužili šance a nenavýšili náskok. Paradoxně v tu chvíli přestali ti mladí kluci dodržovat systém a dostali gól. Pak znejistili, Kobra nás dotáhla a měla pak další příležitosti. Třetí třetina byla myslím v pořádku a byla až na nějaké zbytečné chyby v naší režii. Kluci si to vyzkoušeli a byla to pro ně myslím dobrá zkušenost, zahrát si za A mužstvo. Jsem samozřejmě rád, že jsme dokázali i v této sestavě zvítězit.



partneři klubu