13.10.2018

Bílinská přestřelka se špatným koncem

Vojtěch Martinek


P R A H A – V sobotu zavítali braničtí hokejisté na led Draků, odkud se po litém boji vrací s prázdnou. Domácí byli totiž o něco úspěšnější a po vítězství 6:4 si do tabulky připsali tři body, přičemž pod trefy hostů se podepsali Tomáš Šťastný, Jakub Jedlička, Tomáš Šmerha a Filip Hlinka. Černá série Pražanů tak trvá už šest utkání...


9. kolo, 13.10.2018 v 17:30

HC Draci Bílina

HC Kobra Praha

6:4

(1:0, 2:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 4. Cikánek (Kobes, Komínek), 34. Sýkora (Šimeček, Keszi), 37. Keszi (Pajk, Sýkora), 47. Šmejc (Procházka), 52. Procházka (Jungvirt, Šmejc), 57. Pajk (Sýkora, Keszi) – 28. Šťasný, 50. Jedlička (Nestrašil, Skočovský), 53. Šmerha (Šteiner Do., Šteiner Da.), 60. Hlinka (Nestrašil, Šťastný). Rozhodčí: Velčovský – Toman, Goltsch. Vyloučení: 5:4, navíc Urban (BIL) 5+OK a Antončík (KOB) 5+TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 138. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4.

HC Draci Bílina: Pavlát – Jarý, Cikánek, Jirkovský, Delmarche, Pajk, Novák A., Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Keszi, Gevorkian, Kobes, Urban (C), Mašek, Sýkora, Beránek, Šimeček, Šmejc.

HC Kobra Praha: Mouček – Skočovský, Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A) – Kysela, Pekárek, Netolický, Šmerha, Jedlička, Nestrašil, Toma, Šteiner Do. (C), Slabý, Kasík, Šteiner Dav., Šťastný, Hlinka, Antončík.

Komentář k utkání

První třetina nabídla pouze jednu jedinou branku, kterou vstřelil už ve čtvrté minutě domácí Roman Cikánek, a Bílina tak do kabin odcházela s jednogólovým náskokem.

Ten se Kobře podařilo smazat v polovině druhého dějství, když se prosadil Tomáš Šťastný. Nedlouho poté si však Severočeši vzali vedení zpět trefou Ondřeje Sýkory, na kterou pak o něco později navázala nejnovější posila ze Sokolova, Vincent Keszi, a Pražané tak do třetí části vstupovali s dvoubrankovým mankem.

Se zásahy se v závěrečné periodě doslova roztrhl pytel – padlo jich celkem šest, do každé sítě po třech. Za domácí se prosadili Filip Šmejc, Jakub Procházka a Ondřej Pajk, zatímco hosté snižovali díky gólům Jakuba Jedličky, Tomáše Šmerhy a Filipa Hlinky. Sečteno, podtrženo: Bílina – Kobra 6:4.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Snažili jsme se hrát do defenzívy, přecházet do brejků. V osmé minutě jsme ale inkasovali jako první, což Bílinu nakoplo. Pak jsme přišli o Šimona Antončíka, ten má pravděpodobně zlomený nebo vykloubený prst. Ve třetí třetině už se nám dařilo lépe proměňovat šance, ale Bílina dnes měla i více štěstí. Strašně nám chybí hráči v obraně i v útoku, jako třeba Drahorád, který dnes odjel do Kanady, nebo Kellner s Hantákem."


partneři klubu