05.01.2019

Kobra těsně přehrála Letňany

Libor Kokoška


P R A H A – Je dobojováno. Kobra podruhé v sezóně poráží Letňany a přerušuje tak nelichotivou sérii několika prohraných zápasů v řadě. Prosadil se Nestrašil a nevšedním způsobem i Kasík. Jediný gól Letců vsítil Kohút. Ryzák byl vyloučen do konce utkání.


30. kolo, 05.01.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Letci Letňany

2:1

(1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Nestrašil (Šteiner), 29. Kasík (Antončík) - 45. Kohut (Barbora, Beran). Rozhodčí: Micka - Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 234. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Kobra Praha: Mouček - Semrád, Chalupa, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák - Šeba, Kysela, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík

HC Letci Letňany: Hamalčík - Vobořil, Gebell, Beran (C), Hanuš, Keller, Kučera, Uhlíř, Klimo, Fabianek, Kohut, Barbora, Soukup, Chlouba, Nedorost, Procházka, Zedek, Štěpánek

Komentář k utkání

Kobra vyzrála na Letce z Letňan tím nejtěsnějším rozdílem a po šedesáti minutách hry si přispala tři body za výhru 2:1. Díky zaváhání Děčína se tak dostává na dostřel šesti bodů od čtvrtého místa.

Lepší vstup do utkání si hráči Kobry ani nemohli přát. Po dvou minutách hry Šmerha našel Nestrašila, který nepříliš razantní střelou propálil hostujícího gólmana. Po sérii přečíslení na jednu, či druhou stranu, rozhodčí odpískal trestné střílení ve prospěch branických hokejistů. Toho se ujal Šteiner, který ale kličkou do bekhendu brankáře nepřelstil.

Ani druhá třetina nepřinesla žádné gólové hody, hrálo se sice často před hostující brankou. Braničtí hráči se ale do žádných větších šancí nedostávali. Až ve 28. minutě Antočík našel z trestné lavice vyjíždějícího Kasíka, který v souboji s brankářem Hamalčíka nezklamal a střelou k levé tyči poslal Kobru do dvojbrankového vedení.

Až třetí třetina přinesla první gól hostujícího týmu. Kohút ve 44. minutě po výborné přihrávce od Barbory jako jediný v dnešním zápase propálil dobře chytající Moučka. V 56. minutě Ryzák narazil svého soupeře na hrazení a byl vyloučen do konce utkání. Kobru tak čekala navíc ještě pětiminutové oslabení do konce zápasu. V té gól ale už nepadl.

Příští utkání čeká Kobru 9. ledna v Děčíně.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha) a Jiří Seidl (HC Letci Letňany)



partneři klubu