20.09.2019

Junioři v prodloužení padli po vyrovnaném utkání s Ústím 1:2

Šimon Sýkora


I druhý extraligový zápas sezóny skončil pro juniory Kobry prodloužením. Tentokrát se ale na konci neradovali oni, nýbrž soupeř. Kobra v půlce zápasu sice vedla, soupeř z Ústí měl ale silný tlak a dokázal zápas otočit.


3. kolo, 20.09.2019 v 18:45

HC Kobra Praha

HC Slovan Ústí nad Labem

1:2pr.

(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Výrut (Sup) - 45. Šindelář (Brandner), 61. Harkabus (Janoušek). Rozhodčí: Glanc - Karda, Stanko. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Kobra Praha: Ondrík (Dusil) – Skalík, Skorčík, Suda, Ženíšek, Stejskal – Škutina, Černý, Výrut, Mucha (A), Ksandr, Sup, Šálek (C), De Sousa, Šeba

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Kmoch) – Stuchlý (A), Jarábek, Šešina, Mareš, Gottfried, Štěpánek – Matloch, Hampl, Harkabus (C), Tot, Janoušek, Šindelář (A), Čermák, Macel, Brandner

Komentář k utkání

Zápas začali lépe domácí. Prvních zhruba deset minut více útočili hráči Kobry a vytvářeli si tlak. Nedařilo se jim ale zakončit úspěšně, svůj tým držel Volke. V zahajovací třetině branka nepadla, prosadit se nedokázali ani hráči Ústí, ačkoliv si mohli třikrát vyzkoušet hru v přesilovce.

Na první branku si diváci museli počkat až téměř do poloviny utkání. Michal Sup našel najetého Jana Výruta. Ten si s pukem najel po pravé straně hřiště, objel bránícího hráče, který mu skočil rybičkou pod nohy, dostal se před branku. Na jeho střelu k tyčce do protipohybu Volke nestačil. V tlaku pokračoval Slovan, opět měl k dispozici tři přesilové hry, ale ani tentokrát žádnou nevyužil. I když předváděli pěkné souhry a kombinace, Ondrík a jeho obrana gólům zabránili.

Zkraje třetí části dokázalo Ústí využít svůj tlak a srovnalo. Branka padla po velkém závaru před domácí svatyní. Ondrík již ležel na zemi, několik hráčů doráželo a nakonec se to Vítu Šindeláři podařilo. Ačkoliv Ústí bylo i nadále aktivnější a mělo více šancí, na tabuli svítil vyrovnaný stav.

Velká situace přišla ke konci základní hrací doby. Jeden z hostujících útočníků ujel do pásma a úspěšně zakončil, hráči i fanoušci se již radovali, branka ale nebyla k nelibosti hostů uznána pro ofsajd. Přišlo tak na řadu prodloužení. V něm měla ihned po buly šanci Kobra. Nicméně proměnit jí nedokázala a z protiútoku Ondríka překonal Matěj Harkabus.

Další utkání mají junioři naplánované na neděli 22. 9., kdy je čeká cesta do Žďáru.



Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): Byl to pro nás hodně těžký zápas. Máme hráče na marodce, hráli jsme na pět obránců a devět útočníků. Ale začali jsme dobře, deset minut jsme měli tlak, vytvářeli jsme si šance. Pak se to ale celé zvrtlo naší nedisciplinovaností, za dvě třetiny jsme měli šest vyloučených. I díky tomu se soupeř dostal do hry, měl spoustu střel a začal nás přehrávat. Sice jsme ještě šance měli, ale myslím si, že ten bod je pro nás zlatý. Soupeř vyhrál zaslouženě, gratuluju.

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Myslím, že utkání bylo kvalitní po celých šedesát minut. Hrálo se nahoru – dolů, ale objektivně si myslím, že jsme tu měli vyhrát za tři body. Jestli to ke konci gól byl nebo ne – myslím si, že ano, ale s tím nic neuděláme. Podle mě to bylo dnes kvalitní a vyrovnané utkání a divákům se to líbilo. Holt nepadlo akorát víc gólů, ale šancí bylo dost na obou stranách. Řekl bych, že při hře pět na pět jsme byli hokejovějším týmem, trochu lepším a měli jsme dát víc branek. Kobra je kvalitní soupeř, hraje se tady proti nim těžce.



partneři klubu