28.12.2019

Poslední zápas roku přinesl divokou přestřelku, tři body zůstaly v Praze

Šimon Sýkora


Poslední druholigové utkání roku 2019 přineslo velmi živý zápas, plný akcí, střel a i emocí. Domácí Kobra několikrát v utkání vedla a držela si pohodový náskok, Příbram však dokázala ve třetí třetině srovnat a na ledě tak bylo k vidění drama až do posledních minut.


27. kolo, 28.12.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

8:5

(2:1, 2:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 8. Brož (Davídek, Valík), 19. Bříška (Mrkvička, Tondr), 23. Bárta (Bříška, Šteiner), 36. Novák (Tondr, Antončík), 51. Valík (Šťastný, Novák), 58. Bárta (Mrkvička, Tondr), 60. Bříška (Mrkvička, Tondr), 60. Šťastný (Novák, Popela) - 15. Rohlík (Havlín, Gengel), 34. Chlouba (Panna, Saňa), 39. Gengel (Šinágl, Rohlík), 50. Panna (Káník, Chlouba), 53. Josefus (Brzák, Grubner). Rozhodčí: Šmika - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 222. Střely na branku: 41:56. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5, 7:5, 8:5.

HC Kobra Praha: Langer - Pelant, Popela, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl - Tondr, Šťastný, Davídek, Hlinka, Hotěk, Heldák, Kohút, Bříška (A), Novák, Bárta, Smejkal, Antončík (C), Petrov, Brož

HC Baník Příbram: Mičán - Straka, Hlaváček, Havlín, Mašek, Grubner, Saňa, Rittig - Josefus (A), Brzák, Kolouch, Chlouba, Šinágl, Rohlík (A), Panna, Čurda, Gengel (C), Káník

Komentář k utkání

Utkání bylo od začátku velmi živé, oba týmy se do hry vrhly s velkou energií. O trochu větší tlak si vytvářela hostující Příbram, která předváděla pěknou technickou hru. Lukáš Langer musel vytáhnout několik pohotových zákroků, kterými svůj celek podržel. První branku však vstřelili domácí, útočnou akci zakončoval Jaroslav Brož, který si tak ve svém prvním zápase za Kobru připsal první branku. Zachytil přihrávku od Milana Davídka a zakončil do horní části branky k protější tyčce. Ve 13. minutě přišlo první vyloučení utkání, na trestnou lavici usedl Kamil Bříška. Domácí dlouho odolávali tlaku, nakonec se ale podařilo prosadit Miroslavu Rohlíkovi.

Po této brance se hráči Kobry rozjeli a drželi se v útočném pásmu. Ke konci třetiny měli možnost více jak minutu dlouhé přesilovky pět na tři. Tu sice nedokázali využít, avšak ihned po návratu prvního vyloučeného využil střelou z voleje již klasickou přesilovku Kamil Bříška. Necelou minutu před přestávkou se strhla menší rozmíška, po které byli vyloučeni dva domácí a jeden z hostů za hrubost. Příbram tak měla k dispozici další přesilovku. Tu nevyužila ani ve zbytku času na začátku druhé části, o zhruba minutu později měl ale velkou šanci na srovnání Ondřej Panna, jeho samostatný únik Langer vyrazil.

Následně přidala třetí branku Kobra, po levé straně si najel Michal Bárta a připsal si svou premiérovou branku v modrožlutém dresu, zvyšoval na 3:1. V polovině utkání ujel na Langera dvakrát kapitán hostů Gengel, ale i jeho úniky domácí brankář vychytal. Následně se prosadil po kombinaci v útočeném pásmu Jaroslav Chlouba, který se trefil přesně "pod víko" domácí branky. Odpověď přišla záhy, Lukáš Tondr vyjel ze střídačky, ukořistil volný puk a v akci dva na jednoho přihrál volnému Dominiku Novákovi, který pohotově vyslal nechytatelnou dělovku do Mičánovy klece.

Příbram však dokázala vyrovnat. Nejprve využil veliký tlak před brankou Ladislav Gengel, z bezprostřední blízkosti zakončil pod břevno. Vyrovnávací branka padla až polovině poslední třetiny, ihned po buly se v přesilovce prosadil střelou od modré Ondřej Panna. Příbram tak srovnala na 4:4 a oba týmy měly stejnou šanci na výhru. Krátce na to ale přišla odpověď domácích. Po úniku nejprve střílel Šťastný, jeho pokus Mičán vyrazil. Backhandem však úspěšně dorážel Dominik Valík. Přestřelka pokračovala, Příbram opět srovnala, tentokrát brankou Petra Josefuse.

Hra opět znatelně ožila, slyšel byly i oba tábory fanoušků. Oba týmy měly šance, samotných střel ale bylo méně. Dvě a půl minuty před koncem byl vyloučen Ondřej Panna. Kobra si vzala oddechový čas a přesilovku po pár vteřinách využila. Od modré čáry propálil vše před sebou Michal Bárta. Další branku vstřelil Kamil Bříška, který úspěšně nahodil z půlky hřiště na prázdnou klec. Nebyla to však branka poslední. Braničtí se dostali do úniku dva na jednoho, Novák našel přihrávkou Tomáše Šťastného, který Mičána překonal ukázkovým backhandovým blafákem. Kobra se tak na svého soupeře dotáhla a má již pouze jednobodovou ztrátu na druhé místo.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Bylo důležité, že se nám podařilo dát dohromady čtyři útoky a sedm beků. Akorát Kamil Bříška chodil do dvou útoků, do prvního a třetího. Příbram je dobře formovaný a fyzicky silný tým a bylo jasné, že se rozhodne až ve třetí třetině. Důležité bylo, že jsme šli do vedení, podařilo se trefit Brožovi. Poté sice Příbram srovnala na 1:1, ale myslím, že jsme měli větší tlak. Skoro celé utkání jsme vedli, po vyrovnání to bylo nahoru dolů a hrálo se vabank. To jsme nechtěli, chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany. V téhle fázi nás hodně podržel brankář Langer, což bylo důležité. Pak se prokázala větší zkušenost a dali jsme góly ve finálové fázi třetí třetiny. Potřebovali jsme získat tři body a to se podařilo."

Jan Tlačil (HC Příbram): "Měli jsme velké množství šancí, které jsme neproměnili, a proto jsme zápas ztratili."



partneři klubu