08.01.2020

Kobra vyhrála nad západočeskými Klatovy o jednu branku

Libor Kokoška


Kobra zvládla i další domácí duel, tentokrát porazila západočeské Klatovy tím nejtěsnější rozdílem 2:1. Domácí hokejisté šli už po čtyřech minutách hry do vedení, kdy se z hranice levého kruhu trefil Filip Hlinka. Hostujícím hráčům se pak sice po přesném zakončení Kamila Hajšmana povedlo vyrovnat, na závěr druhé třetiny šli ale braničtí hokejisté opět do vedení. Kamil Bříška po buly našel Lukáše Tondra, který střelou švihem vymetl levou šibenici klatovské branky.


29. kolo, 08.01.2020 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

2:1

(1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Hlinka (Šteiner), 39. Tondr (Bříška) – 24. Hajšman (Matiášek, Procházka). Rozhodčí: Hlinka – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 48. Střely na branku: 26:52. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Mrkvička, Šteiner (A), Popela, Šefl, Knesl – Smejkal, Novák, Petrov, Hlinka, Šťastný, Bříška (A), Heldák, Bárta, Davídek, Antončík (C), Tondr

SHC Klatovy: Kolář - Leština, Slavík (C), Štěpánek, Houfek, Walter, Šiller – Matiášek, Roubal (A), Čejka, Hasman, Hajšman, Procházka, Reitspies, Hanzlík, Adamec

Komentář k utkání

Kobra už ve třicátém zápase v letošní sezóně přivítala na domácím kluzišti západočeské Klatovy. Plzeňská farma ve druhé lize rozhodně není do počtu, Kobru dokázala v jednom z utkání deklasovat 8:1, vyšlápla si ale i třeba na Tábor nebo v posledním zápase na Příbram. Případná výhra mohla navíc Západočechy posunout před Kobru, o motivaci tak určitě měli postaráno.

Mnohem lepší vstup do utkání měli Pražané, po ubráněném oslabení zavezl Dominik Šteiner puk až na levý kruh, kde ho předal Filipu Hlinkovi, který střelou k levé tyči poslal puk nad Kolářovu lapačku. Už v 15. minutě to mohlo být o dvě branky, po střele od modré Karla Šefla se jeden z branických útočníků dostal k dorážce, nakonec ale trefil pouze jednoho z beků.

Po konci první dvacetiminutovky Klatovy převzaly herní převahu. Ve 24. minutě se jim navíc povedlo vyrovnat, když se v nepřehledné mele před kobří klecí dokázal nejlépe zorientovat plzeňský odchovance Kamil Hajšman. Už o dvě minuty později se navíc Západočeši mohli radovat z další branky, Jakub Procházka přihrávkou na levou tyč přesně našel čepel Václava Adamce, Lukáš Sochůrek se ale vytasil s perfektním zákrokem a takřka stoprocentní zakončení dokázal na poslední chvíli srazit betonem. Nakonec to ale byla přeci jen Kobra, která vstřelila vítěznou branku. Po buly našel Kamil Bříška volného Lukáše Tondra, který přesnou trefou z pravé strany hřiště vymetl levý růžek hostující klece.

Branickým hokejistům se v závěrečném dějství hry povedlo ubránit nebezpečný klatovský nátlak. Svěřenci Michala Straky to na závěrečných pár minut zkusili bez gólmana, ani v početní výhodě ale nakonec nedokázali vstřelit vyrovnávací branku.

Kobra se tak díky zisku tří bodů posunula na třetí příčku před Tábor, Jihočeši ale mají zápas k dobru, ten navíc sehrají už ve čtvrtek s trápícím se China Golden Dragon. Bodovali i zbývající týmy na špičce druholigové tabulky skupiny Střed, Kolín porazil 6:2 českobudějovický David Servis, Středočeši z Příbrami doma dlouho prohrávali, díky povedené třetí třetině ale nakonec dokázali duel otočit a nad Pískem vyhrát 8:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Potřebujeme se dostat zpět na druhé místo, podle toho jsme proto zvolili naší taktiku. Nejprve se tedy snažit o vysoký forčekink, dát co nejvíce gólů a pak to zavřít. To se nám dneska podařilo, odehráli jsme dobrý zápas."

Michal Straka (SHC Klatovy): "Z naší strany to byl dneska povedený zápas, od druhé třetiny jsme měli dobrý pohyb a domácí jsme přehrávali. Bohužel se nám nepodařilo dát více než jednu branku, měli jsme docela smůlu."


partneři klubu