22.01.2020

Braničtí v závěru ztratili náskok, z ledu Kolína se vrací s prázdnou

Vojtěch Martinek


Svěřenci Miloslava Šeby se ve středu večer vypravili na horký led prvního Kolína, kde třikrát vedli a ještě pět minut před koncem si drželi jednobrankový náskok. Kozli však v závěru střetnutí následně dvakrát rychle po sobě udeřili, obrátili misky pomyslných vah na svou stranu a po závěrečné siréně slavili tříbodový zisk. Kobra se tak do Braníku vrací s prázdnou.


32. kolo, 22.01.2020 v 18:07

SC Kolín

HC Kobra Praha

4:3

(1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Martínek (Malý, Procházka), 39. Pýcha (Stehlík, Jankovský), 57. Zumr (Jankovský, Stehlík), 59. Stehlík (Hanzl, Jankovský) – 5. Bříška (Šteiner), 28. Furch (Hlinka, Heldák), 40. Bříška (Šťastný, Knesl). Rozhodčí: Král – Musil, Vašíček. Vyloučení: 3:5, navíc Bříška (KOB) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 680. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

SC Kolín: Sejpal – Sladký, Dotter, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Jelínek – Stehlík, Kysela, Netušil, Semirád, Malý (C), Procházka, Kozák, Martínek, Zumr (A), Jankovský, Němec, Šafránek (A).

HC Kobra Praha: Wolf – Knesl, Šteiner (A), Popela, Mrkvička, Šefl – Petrov, Heldák, Bárta, Bříška (C), Furch, Tondr, Hrubý, Davídek, Novák, Šťastný, Smejkal, Hlinka (A).

Komentář k utkání

Na první branku duelu se čekalo do páté minuty, kdy kotouč za ležícího Sejpala poslal Kamil Bříška. Kobra následně mohla svůj náskok rozšířit v průběhu přesilové hry po vyloučení Netušila za držení, kterou ale nevyužila. Nakonec toho musela celkem litovat – o chvilku později totiž putoval na trestnou lavici Popela a početní výhodu ve vyrovnávací gól přetavil Robin Martínek. Po úvodní části tak platil stav 1:1.

Braničtí se do vedení vrátili na konci osmadvacáté minuty. Filip Hlinka vysunul do úniku Aleše Furcha, který kotouč z dorážky uklidil za bezmocného kolínského brankáře. Po střele z první Petra Pýchy v závěru prostřední části pak musel ze své klece lovit puk zase Wolf, jenže Pražanům nakonec pouhých dvacet sekund před sirénou vrátil ztracený náskok ostrostřelec Kamil Bříška. Před třetí třetinou tak svítilo na světelné tabuli v hale skóre 2:3.

Kozli mohli znovu srovnat jen pár sekund po startu závěrečného dějství díky trestnému střílení, které bylo nařízeno za faul Kamila Bříšky. To sice nevyužili, flinty ovšem do žita nehodili a jejich aktivita časem přinesla své ovoce. V čase 56:06 hubené vedení Kobry smazal Dominik Zumr, na jehož přesný zásah jen o chvilku později navázal Jan Stehlík. Svěřenci Miloslava Šeby se ze studené sprchy nezvládli včas vzpamatovat, a tři body tak zůstaly v Kolíně.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): V utkání výborně zachytal Adam Wolf, o něj jsme se mohli opřít. Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme chtěli hrát. Ve třetí třetině nás ale poškodil sudí vyloučením Bříšky. Kolín pak z toho vstřelil vítězný gól. Tým ale odvedl dobrý výkon, tak bychom měli hrát venku, a pokud si to přeneseme do play-off, bude to fajn.



partneři klubu