11.08.2020

První výhra přípravy! Kobra na ledě Příbrami rozhodla ve třetí třetině

Vojtěch Martinek


Duel v Příbrami vyšel svěřencům Miloslava Šeby na jedničku, braničtí hokejisté si z horkého ledu produktivních Středočechů odvezli první vítězství letošní přípravy! Domácí porazili výsledkem 4:2, přičemž brankami se na výhře podíleli Dominik Novák, Marek Ryzák a Tomáš Šťastný. Úspěch pak zásahem opuštěné klece soupeře dvě minuty před koncem duelu potvrdil Václav Zídek.


přát., 11.08.2020 v 18:00

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

2:4

(0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Josefus (Chlouba), 30. Káník (Gengel, Kolouch) – 2. Novák, 36. Ryzák (Kafka, Novák), 43. Šťastný, 58. Zídek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

HC Baník Příbram: Šorf (41. Mičán) – Straka, Hlaváček, Fiala, Grubner, Mašek, Vinš, Klinecký, Houška – Brzák, Dragoun, Gengel, Káník, Josefus, Kolouch, Rohlík, Chlouba, Panna, Bereš, Furch, Řepík.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Ryzák, Šteiner, Zmeškal, Pelant, Brůna, Holý – Zídek, Kafka, Šťastný, Novák, Hrubý, Heldák, Mucha, Čurda, Sovík, Šálek.

Komentář k utkání

Kobra do druhého přípravného střetnutí vlétla po hlavě. Na ledě Příbrami byla již od úvodních sekund aktivní a kvalitní vstup do utkání velmi brzy přinesl ovoce – už po minutě a půl otevřel skóre střelou z mezikruží útočník Dominik Novák.

Následný průběh periody přinesl další šance branických hráčů. V polovině třetiny jim nevyšla nadějná souhra mezi Šťastným a Kafkou, o chvilku později pak mohl z podobné pozice jako Novák navýšit vedení pražanů Zídek. Na konci čtrnácté minuty zase Šorf musel čelit střele z první z hole Sovíka. Ani jeden z pokusů ale v branku nevyústil a jelikož Sochůrek za svá záda také nepustil ani jeden kotouč, do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Kobru.

Prostřední dějství začalo dvěma přesilovkami. Jako první si hru v početní výhodě po Hlaváčkově faulu vyzkoušeli hosté, krátce po jejím vypršení pak putoval na trestnou za sekání zase Marek Ryzák. Ani domácí svou šanci nevyužili, mrzet je to nicméně nemuselo moc dlouho. V čase 29:02 totiž Chloubovu odraženou střelu za Sochůrka doklepl Petr Josefus.

Aby toho pro Branické nebylo málo, jen o necelou minutu později vyslal Gengel přesnou přihrávkou do úniku Jakuba Káníka, na jehož zakončení hostující gólman nedosáhl, a Příbram tak šla do vedení. Soupeř ale ještě před sirénou našel odpověď v podobě přesné střely Marka Ryzáka do pravé šibenice, před startem závěrečné dvacetiminutovky tedy na světelné tabuli svítil stav 2:2.

Dominika Šorfa po pauze v domácí kleci vystřídal mladý Jan Mičán, kterému neprůstřelnost vydržela jen dvě minuty a devětatřicet sekund. Nestačil totiž na bekhendové zakončení Tomáše Šťastného, jenž unikl svému obránci a usměrnil puk přesně pod horní tyč. Středočeši pak v polovině dějství zahodili dvě velké šance na vyrovnání, přičemž v jedné z nich dokonce trefili tyč hostující klece.

V samotném závěru pak domácí zkusili štěstí ve hře bez brankáře, která se jim ovšem nevyplatila. Vítězství Kobry zásahem opuštěné svatyně potvrdil Václav Zídek, a Braničtí si tak z příbramské haly domů odvezli první úspěch letošní přípravy. Do akce znovu půjdou již v úterý, kdy odcestují k odvetě na led Mosteckých lvů.



Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): Z obou stran to byl dobrý zápas, který měl vysoké tempo. V první třetině jsme se dostali do vedení, hra byla poměrně vyrovnaná. Ve druhé dvacetiminutovce nás soupeř deset minut přehrával, z čehož dvakrát skóroval. My jsme se z toho ale dokázali vzpamatovat a srovnat na 2:2. Myslím si, že ve třetí třetině jsme opět měli lehce navrch my, i když si soupeř dokázal vytvořit nebezpečné šance. Byli jsme ale produktivnějším týmem, který, podle mě, zaslouženě vyhrál.

Miroslav Hájek (HC Příbram): Pořád jsme ještě v období, kdy zkoušíme hodně nových hráčů. Dnešní zápas jsme každopádně neodehráli dobře, musíme dál pracovat, abychom v sezóně předváděli lepší výkony.



partneři klubu